Başkan Seçer’den "İstiklal Marşı" Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

13 Mart 2020 Cuma, 12:28
Başkan Seçer’den "İstiklal Marşı" Mesajı
-

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Ulusal Kurtuluş günlerinde, Anadolu’da oluşan heyecanı koruyan, vatan sevgisi ve inancını canlı tutan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 99. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.
İstiklal Marşı; ulusumuzun özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan asla ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği eşsiz dizelerdir.
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olarak öylesine güzel ifade etmiştir ki, bu dizeler onun kaleminden çıkıp artık milletimize mal olmuştur.
O güç dönemlerde dahi toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif; inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, Milli Mücadele’ye değerli katkılarda bulunmuştur.
‘Korkma’ sözcüğüyle başlayan ve her bir mısrasında bizlere çok şey katan bu eserin ruhu, sonsuza dek bizlere yol göstermeye devam edecektir.
Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımız’da anlamını bulduğu gibi, geçmişteki eşsiz mücadelelerin önem ve değerlerini bilmek, Cumhuriyetimizi ve onun eşsiz değerlerini sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümünde İstiklal Marşı’nda istiklal davamızı anlatması bakımından büyük manası olan önemli mısralar vardır. “Benim en beğendiğim bölüm de ‘Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır Hakk’a tapan milletimizin İstiklal’ benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır” diyen, Kurtuluş Mücadelemizin ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı