Başkan Şevket Can Esnaflarla Buluşmaya Devam Ediyor

Tarsus Belediye Başkanı esnaf buluşmalarını sürdürüyor...

10 Mayıs 2018 Perşembe, 18:12
Başkan Şevket Can Esnaflarla Buluşmaya Devam Ediyor
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, çeşitli odaların üyeleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Son olarak Berberler ve Kuaförler Odası üyeleriyle bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, esnafların öneri ve sorunlarını dinledi.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Berberler Odası Başkanı Alper Deniz, “Başkanımız bugün bizimle beraber, kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün başkanımız hem dertlerimizi dinleyecek hem de birliğimizi ve beraberliğimizi de pekiştireceğiz. Bu vesile ile şahsım ve yönetimimi şereflendirerek, beni bir kez daha yalnız bırakmadınız, hepinizi saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, Tarsus’ta güzel bir birlikteliğin yakalandığını söyledi.
Karakaş, “Bugün sizlerle bir arada olmanın heyecanını yaşarken, bize ev sahipliği yapan Tarsus Belediye Başkanımız bizim de kendisini Ankara’dan yakinen tanıdığımız sizlerin her türlü sorununu gerek TBMM’de gerekse MHP Genel merkezi kademesindeki üstün başarısıyla kendisinin sofrasında oturmanın heyecanını yaşadığım sayın Şevket Can Başkanıma Ahi teşkilatına ev sahipliği yaptığından dolayı, teşkilatlarım adına şahsım adına ve federasyonumuzun başkan vekili benim çalışma arkadaşım Alper Deniz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise, “Biz zaman zaman gerek Belediye Başkanımızla gerekse Kaymakamımızla herkesle sürekli görüşüyoruz çok da rahat görüşüyoruz. Ancak üye arkadaşlarımız belki birçok zaman Belediye Başkanımızla karşılaşması zor olabiliyor. Çünkü esnaf sabahın seyrinden gecenin vaktine kadar dükkanının içerisinde nafakasıyla uğraşan, ekmeğiyle uğraşan bir kesim. Boş gezecek vakitleri fazla yok. Tarsus’ta çok güzel organizasyonlar yapıyoruz. Bu organizasyonları yaparken de sağolsun Belediye Başkanımız hep yanımızda oluyor. Hangi organizasyonumuzu yapsak davet etsek kendisi hemen yanımızda oluyor. Katkı veriyor destek veriyor. Güzel şeyler yapacağız Tarsus’ta, gerek odalarımızın yerleriyle ilgili bakın Sanayi sitemiz yapıldı, kısmet olursa yakında hizmete girecek. İnşallah ikinci etabını, üçüncü etabını hep beraber yaparız başkanımızla beraber. Tarsus’un gelişmesi adına yapacak ne varsa beraber çalışıyoruz. O yüzden kendisine de teşekkür ediyorum. Sizlerle hep buluşuyoruz ama birazda esnafımızla buluşalım, birkaç sefer diğer odalarımızla yaptık çok da güzel oldu seste getirdi, karşılıklı sorunları dinledik bazı esnaflarımızın sorunları da vardı bu günde berberler ve kuaförlerimizle beraberiz. Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.
Esnafların bölgenin göz bebeği olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yerel yönetim olarak her zaman esnafların yanında olduklarını söyledi.
Başkan Can,  “Esnaflarımız mahallelerimizin gözbebeğidir. Bir mahallelinin başı sıkışsa mutlaka tanıdığı bir esnafın yanına gider. Kavga çıksa esnaf ayırır. Bir adres sorsalar esnafa sorarlar. Esnafımızdaki birliği, dirliği sağlarken şehrimizin de birliğini, dirliğini sağlamış olur. Gece geç saate kadar çalışan esnaflar şehrimizde canlılığı sağlıyor. Bunu en güzel yapan meslek gruplarından biri şüphesiz berberler ve kuaförlerdir. Genelde geç saatlere kadar açık olan esnaf grubu berberlerimizdir. İnşallah sizler gibi diğer esnaflarımızda sizin gibi geç saatlere kadar çalışırlarsa, şehrimize ciddi bir canlılık gelir. Biz şehrimizde hareketlilik istiyoruz, insanlarımızın gece geç saatlere kadar gezmelerini alışveriş yapmalarını sağlamak, şehre hem ekonomik hem de sosyal anlamda canlılık kazandırmak için mücadele ediyoruz. Bunun için de kazandığımız parayı yaşadığımız Tarsus’umuzda harcarsak en azından esnafımızın cebine daha fazla girmiş olur. Esnafımız ferahlar kalkınır. Şehrimiz canlanır” dedi.
Kentin kalkınması için devam eden projelerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Can, “İkinci hedefimiz dışarıdan para girişini sağlamaktır. Bunun yolu da dışardan ziyaretçidir. Bizim projelerimiz iki madde üzerine kuruludur. Birincisi, paramızı dışarı göndermeyeceğiz, ikincisi dışarıdan para girişini sağlayacağız. Tarsus’umuzun önü açık. Yıllarca Adana – Mersin arasında sıkışıp kalmanın şansızlığını yaşadık. Ben şahsen inanıyorum bu şansızlık hep birlikte şansa dönüşecektir. Havaalanının yapılması, Yenice lojistiğin faaliyete geçmesi. Doğalgaz depolama ünitesi, sahil bandı projesi, üniversite gibi hizmetlerin yapımıyla bu süreç saha hızlı olacaktır. Adana ve Mersinlinin gezip gördüğü yerlerin başında Tarsus’umuza geliyor. Şehrimize 4 yıldızlı otelimizi yapıyoruz. Kalacak yer sorununu hallediyoruz. Şehrimize ziyaretçi geldiğinde onları gezdirmemiz ve alışveriş yaptırmamız lazım. Turistler neredeyse şehrimizde yemek dahi, çay bile içmiyor. Turistlerin ziyaretçilerin şehirde daha fazla zaman geçirmelerini sağlamalıyız. Turizm ekonomik olarak kalkınmak için en önemli unsurdur. Bacasız fabrikadır. Kızılmurat Mahallemiz burada çok önemli. İlerleyen yıllarda 24 saat açık ve canlı bir mahalle planlıyoruz. Şehrimize artı değerler kazandıracak hamleler için bunu örnek verdim. Tarihi ticaret merkezimizin restorasyon işinde hiçbir esnafımızdan bir lira para talep etmedik. Tabi ki bölgeye rahatsızlık verdik. Sit alanı olduğu için iğneyle kuyu kazma misali çok ağır hareket etmek zorundasın. Kazarken, tadilat yaparken ağır hareket etmek zorundasın. Kısacası süreç uzun oldu. Ama ben esnaflarımıza faydamız olduğunu dükkanlarına işyerlerine artı değer kattığımızı süreçte daha iyi anlayacaklar. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Şehrimizde huzurumuzu bozdurmasın. Kardeşliğimiz daim olsun. Önümüzdeki hafta mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Bizlere ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, berberliğin önemli bir meslek olduğunu belirterek “Hindistan’da berberler aynı zamanda dişçiymiş. Avrupa’da berberler aynı zamanda cerrahmış, cerrahlık oradan başlamış. Berberlik mesleğiniz bir nevi kutsaldır. Sizler berber olarak mesleğinizde tek tek tuğla diziyorsunuz. Berber olarak baktığımız zaman sizler sosyal psikolojik danışmansınız. Müşterinin derdiyle ilgileniyor, tavsiyede bulunuyorsunuz.  Yeni gelen vatandaşın nabzına göre davranıyorsunuz. Size vatandaş aslında rehabilite olmak için geliyor açık söyleyeyim. Berberler sosyal bir ortamdır, sosyal medyadır aslında. İşte esnaf odalarının görevi de üyeleriyle güncel olan güzel şeyleri paylaşmasıdır” dedi.
Konuşmaların ardından esnafların sorularını Başkan Can’ın cevaplamasıyla program sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı