Başkan Tarhan Aktivist Sanatçılarla Birlikte Resim Yaptı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 7. Ulusararası Narenciye Festivali kapsamında Mersin’de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Resim Çalıştayına konuk oldu.

02 Kasım 2019 Cumartesi, 11:56
Başkan Tarhan Aktivist Sanatçılarla Birlikte Resim Yaptı
-

Aralarında Türkiye’nin yanı sıra Kosova, Türkmenistan, Romanya, Bosna Hersek, İsrail, Bulgaristan, Tunus, Bahreyn, Azarbeycan, Filistin, Gürcistan ve Hırvatistan’dan gelen konuk sanatçıların ısrarı ile tuvalin başına geçen Başkan Tarhan, resim yaptı. Konukların alkışları arasında farklı renkleri kullanarak oluşturulan resim, Aktivist Sanatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu tarafından tamamlanarak Başkan Tarhan’a hediye edilecek.

Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Hanifi Bakan ve Nilgün Aşçı’nın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Tarhan, konuk sanatçılara içerisinde Mezitli’de yapılan çalışmaların anlatıldığı hediye paketi verdi.

Prof. Dr. Karaoğlu da, Başkan Tarhan’a dünyanın en küçük ebatta hazırlanmış kitabını hediye etti.
İlk kez bir belediye başkanının kendilerini ziyaret ederek çalışmalarına destek vermesinden dolayı mutluluklarını dile getiren sanatçılar, “Çalıştayımızı yaptığımız ve güzelliğine hayran olduğumuz Mezitli’de Başkan Tarhan’ın yaptığı sürpriz ziyaretin kendilerini son derece mutlu etti. Çok alışık olmadığımız bir başkan modeliyle karşılaştık. Sanatın toplumun tüm kesimlerine yayılması için fikir alışverişinde bulunduk. Mezitli’de yapılan sanatsal çalışmalara canlı tanık olduk. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dediler.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği temsilcisi ve Çalıştay Başkanı Seher Söyleme Çelik, yurt dışından ve Türkiye’nin önemli isimlerinin davetli olarak Mersin’de bulunduğunu belirterek, “Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği olarak, ülkemizin sahip olduğu kültürel birikimi hem dışarıdan sanatçıları ülkemize davet ederek hem de biz yurtdışına çıkarak oradaki sanatçılarla buluşarak paylaşıyoruz. Şuan 14 farklı ülkeden 30 sanatçımız Mersin’de bulunuyor. Başkanımız Neşet Tarhan, çalıştayımıza katılarak destek verdi. Önümüzdeki, süreçte sanatçılarımızla ortak çalışma yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Çok önemli birlikteliğin temelini atmış olduk. Başkanımız her zamanki alçak gönüllüğü ve zarafetiyle gönlümüzü bir kez daha kazandı. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Konuklara çeşitli hediyeler veren Başkan Tarhan, “Mezitli çok farklı ve aydın bir kent. Sanatsal ve sosyal alanda çok önemli bir yere sahip olan Mezitli’de gerçekleşen çalıştayı ziyaret ederek sanatçılarımıza destek olduk. Mezitli Belediyesi olarak sanata büyük önem veriyoruz. Özellikle iklim açısından her mevsim aktif olarak çalışma yapılabilecek bir iklime sahibiz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Kentimizde yapılabilecek sanatsal etkinlikler konusunda çok önemli fikirler edindik. Bu fikirler önümüzde yapacağımız çalışmalarda ışık olacaktır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti