Başkan Tarhan, 'Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni İmzaladı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TEMA Vakfı'nın 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hazırladığı ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ne imza attı.

14 Mart 2019 Perşembe, 09:19
Başkan Tarhan, 'Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni İmzaladı
-

Mezitli’nin en merkezi yerlerinde, kırkın üzerinde jakaranda koruluğu ile en büyük doğa projelerinden birisini hayata geçiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TEMA Vakfı'nın 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hazırladığı ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ne imza attı.
Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA), 31 Mart yerel seçimlerine katılan bütün belediye başkanı adaylarının görev süreleri boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getirmeleri gerektiği inancıyla hazırladığı Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni imzaladı. Başkan Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydam Pazarbaşı’nın da hazır bulunduğu törende attığı imza ile görev süresi boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getireceğini imza altına almış oldu.
Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni imzalayan Başkan Tarhan, iklimi koruyan ve iklim değişikliğine dayanıklı şehirleri gerçekleştirecek arazi kullanım kararları vereceğini, kentlerde sera gazı azaltıcı çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştıracağını, halkı stratejik planlama çalışmasına dahil edeceğini, ayrık toplama, yağmur bahçesi, yeşil çatılar, yağmur suyu depoları gibi sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi uygulamaları yapacağının sözünü verdi.
İmzalanan taahhütname, 'Sürdürülebilir hayat ilkesi' çerçevesinde iklim dostu, ekosistem bütünlüğünü gözeten, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için yerel yönetimlerin atabileceği adımları içeriyor.
Protokole imza atan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de taahhütnamenin uygulanıp uygulanmadığını denetleme görevini üstlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”