Başkan Tarhan’dan esnafın işini kolaylaştıran ‘Dijital’ öneri

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, seçim çalışmaları kapsamda ziyaret ettiği vatandaş ve esnafın sorunlarını dinliyor, çözüm yolunda yardımcı oluyor.

12 Şubat 2019 Salı, 10:10
G: 12.02.2019 - 10:23
Başkan Tarhan’dan esnafın işini kolaylaştıran ‘Dijital’ öneri
-

Mezitli Belediyesi’nin çalışma kapsamında yer alan konuları direkt talimatlarla çözüme kavuşturan Başkan Tarhan, diğer alanlarda ise ilgili makamlarla görüşerek çözüm üretme yoluna gidiyor.
Kuyuluk Mahallesi esnafını gezerek projelerini anlatan, uygulanacak projeler konusunda çevre halkının görüş ve önerilerini alan Başkan Tarhan’a oldukça ilginç isteklerde geliyor. Çankaya Mahallesinde esnaf ziyaretleri sırasında, yatırım yapmanın önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasını isteyen bir esnaf, Başkan Tarhan’dan, CHP’li milletvekilleri ile görüşerek seslerinin TBMM’den duyurulmasını istedi. Fındıkpınarı Caddesi üzerinde kara ve deniz av malzemeleri satmak için bir işyeri açmak isteyen emekli polis memuru Sedat Gültekin, her türlü teknik ve hukuksal şartları taşıyor olmasına rağmen, bürokratik engellerin kendisini birçok kez vazgeçme noktasına getirdiğini söyledi.
İşyerini açarken kendisinden 9 farklı ruhsat istendiğini ifade eden Gültekin, her birisi için ayrı evrak toplayarak adeta işyeri açmak isteyene‘Açma’denilmek istendiğini ifade etti.
UMARIM BU TÜR DURUMLAR ORTADAN KALDIRILIR
Bürokratik yoğunluktan en fazla bunalan birimlerin başında belediyelerin geldiğini ifade eden Başkan Tarhan da,“Elbette yeterlilik belgesinin bazı zorunlu halleri var. Mutlaka her işin belli eğitimi, taşıması gereken sıhhi ve hukuksal zorunlulukları olmalı. Ancak aynı devlete farklı belge almak için aynı evrakların istenmesi hem zaman hem de kâğıt israfından başka bir şey değil. İçerisinde bulunduğumuz dijital çağda her ruhsat için aynı evrakları istemek akıllı bir iş değil. Sedat Bey, 9 farklı ruhsat için 9 kez birbirinin benzeri belgeleri vermek durumunda kalmış. Bu sadece Sedat Bey için özel bir durumda değil. Farklı alanlarda daha fazla belgenin istendiği durumlar da söz konusu. Umarım kısa sürede dijital ortama geçilir ve girişimcinin bu bürokratik engellerle önünün tıkanmasına son verilir”dedi.
Mezitli Belediyesi’nin modern arşivleme sistemiyle bu tür konularda fazla belge istemenin önüne geçtiğini ifade eden Başkan Tarhan,“Yeni binamızla birlikte hem arşivleme hem de dökümasyon işini belli bir standarda bağlayarak vatandaşın önünü açmaya çalışıyoruz. Ancak bizim de elimizi kolumuzu bağlayan durum çıkartılan teknik şartnamelerdir. Onun dışında kalan tüm bürokratik işlemleri elimizden geldiğince azaltmaya çalışıyoruz”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”