Başkan Tollu Çiftçiler Gününü Kutladı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu bir mesaj yayımladı.

14 Mayıs 2020 Perşembe, 15:49
Başkan Tollu Çiftçiler Gününü Kutladı
-

Alın teri ve emek vurgusunda bulunduğu mesajında Başkan Tollu, “Ülkemiz yedi iklimin yaşandığı ve buna bağlı olarak tarımsal üretimde çok çeşitliliğin bulunduğu ender ülkelerden biridir. Her bir şehrimizin kendine has bir tarımsal üretimi vardır. Erdemlimizde de tarım üretimi ilçemize ekonomik anlamda ciddi bir kazanç sağlamaktadır. Erdemli’de birçok tarım ürünü yetişmekte olup ilk akla gelen de ülkemizin ihtiyacının yüzde altmışbeşini karşıladığı limondur. Tarımsal üretimin yoğun olduğu ülkemizde ve Erdemli ilçemizde geçimini çiftçilik ile sağlayan nüfus azımsanamaz.” İfadelerine yer verdi.
Efendiler! Erdemli Belediyesi Olarak Her Zaman Hizmetinizdeyiz
Çiftçilerin hemen hemen her sene karşılaştıkları mevsimsel afetlerin vermiş olduğu yüklü zararlardan bahseden Başkan Tollu, çiftçilerin çok zor şartlar altında üretime devam ettiklerinin altını çizdi. “Kırsal kesimlerde kış mevsimlerinde yaşanan don olaylarının ve dolu afetlerinin ürünlere verdiği zarar çok yüksek. Bazı bahçelerde ağaçlar da zarar görüyor ve bu bir sonraki yılın ürünlerinde verimi düşürüyor. Çiftçilerimiz talihlerine küsmeden, azim ve çalışkanlıkla her sene alın terlerini toprakla buluşturarak evinin geçimini sağlamaya gayret gösteriyor. Biz Erdemli Belediyesi olarak, özellikle kırsal bölgelerimizde tarım ile geçimini kazanan çiftçilerimizin her zaman hizmetindeyiz.”
Çiftçilerimize Destek Olmak İçin Hizmet Üretiyoruz
COVID-19 sürecinde tarım ürünlerinin ihracat yollarında gidilen uygulama değişiklikleri ile bazı tarım üreticilerinin ürünlerini piyasa ile buluşturmakta güçlük çektiğini vurgulayan Başkan Tollu, “Maalesef salgın sürecinde ülke olarak alınan önlem faaliyetleri kapsamında bazı tarım ürünlerinin ihracat uygulamasında değişiklikler yapıldı. Bu da çiftçilerimizin yıl boyu beklenti içerisinde olduğu kazanç dönemine denk gelmesi ile büyük mağduriyetlere sebep oldu. Biz Erdemli Belediyesi olarak çiftçilerimizin, üreticilerimizin sesini duyurmak için, yaşanılan mağduriyeti devletimizin yöneticilerine göstermek ve gerekli çalışmaların başlatılmasını sağlamak amacıyla birçok kez hem yerel medyada, hem ulusal medyada, gazetelerde, canlı yayınlarda programlar düzenledik.”
Türkiye’de İlk Olan Projemizle Çiftçilerimiz de Kazanacak
Çiftçilerin emeğinin ve alın terinin karşılığı olan kazancı alamadıklarını ve bunun da çiftçiliğin gelişmesi önündeki engel olduğuna inandıklarının altını çizen Başkan Tollu, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini ve bu proje ile çiftçilerin de kazanacağını belirtti. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, tarım üreticilerine web sitesi hediye edeceklerini açıkladı. Bu projeyle amaçlarının, üretici ve esnafları doğrudan son tüketiciye ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Mükerrem Tollu, projenin başladığını ve başvurularını yapıp, eğitim videolarını izleyen herkesin web sitelerini teslim alacağını duyurdu.
E-ticaretin, birçok nitelikli tarım ürünüyle; hali hazırda ulusal ve uluslararası tarım sektöründe tek söz sahibi olan Erdemli ilçesine, katacağı değerlere dikkat çeken Başkan Tollu, son tüketiciyle direkt iletişim, ulusal ve uluslararası dijital pazarlarda var olma, yeni dünya düzeninin içerisinde Erdemli markalarının da en doğru şekilde yer alması gerektiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti