Başkan Tollu, "Erdemli Belediyesi Sel Afetinde 500 Kişilik Ekiple Çalışıyor"

Meteorolojinin Mersin geneline ‘’Kırmızı kod’’ vermesinin ardından metrekareye yağan 180 kilogramlık yağmur hayatı olumsuz yönde etkileri.

07 Ocak 2020 Salı, 19:50
G: 07.01.2020 - 19:54
Başkan Tollu, "Erdemli Belediyesi Sel Afetinde 500 Kişilik Ekiple Çalışıyor"
-

Aralıksız süren sağanak yağışın ardından oluşan sel baskınlarına karşı Erdemli Belediyesi 500 personel, 35’i iş makinesi olmak üzere 150 çeşitli araçla sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin geneline Meteoroloji tarafından kırmızı kod verilmesinin ardından oluşabilecek sel taşkınlarına karşı Fen İşleri Müdürlüğü nezaretinde 500 personel 35 iş makinesi olmak üzere 150 çeşitli ekipmanla aralıksız çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Başkan Tollu, Kaymakam Avni Kula ile birlikte su altında kalan Sağlık Meslek Lisesini de ziyaret ederek okul müdürü Murat Çelik’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Oluşabilecek sel afetine karşı bataklık bölgesindeki evlerin boşaltıldığını, bölgede bulunan hayvanların ise güvenli bölgelere taşındığını belirten başkan Tollu, yağıştan etkilenen vatandaşları belediyenin himayesinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde misafir edeceklerini tüm masrafların da belediye tarafından karşılanacağını kaydetti. Tollu hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayız diye belirtti.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ilçe kaymakamı Avni Kula ile birlikte dün gece Çeşmeli Mahallesi Burhan Dede Mezarlığı yakınındaki bölgede heyelandan dolayı yıkılan baraka evlerinin altında kalarak yaşamını yitiren İbrahim Öngel (62)’in cenazesine katıldı.
İbrahim Öngel'in cenazesi, Tömük Mahallesi Yeşildere Mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Kaymakam Avni Kula ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yakınlarının evine sığınan çobanın eşi Sevgi Öngel (50) ve çocuklarını ziyaret ederek başsağlığı diledi.
Yetkililere teşekkür eden Öngel, eşinin çobanlık yaparak geçimini sağladığını, zihinsel engelli oğulları Halil (27), Cumali (24), Ramazan (16) ve Mehmet (12) ile yaşadıklarını söyledi.
Başkan Tollu taziye evinden sonra su baskını yaşanan bölgelere ziyaretlerde bulundu. Limon deresinin Toroslardan gelen yağmur suları ile çok yükseldiğini ve selin çevredeki muz ve limon bahçelerini olumsuz yönde etkilediğini kaydederek şöyle konuştu:
‘’Erdemli başta olmak üzere Mersin genelinde olağanüstü bir durum yaşıyoruz. Erdemli tarihinde ilk defa metrekareye 200 kilogram yağmur yağdı. Biz gerekli tedbirleri aldık. Şu anda altyapı hizmetleri bizim sahamızda değil ama 2011 yılında Erdemli’de yapılan sağlam bir altyapı var. Yağmur drenajı ve kanalizasyonu yönünden altyapı çok sağlam ancak yağan yağmurun çokluğundan dolayı mevcut derelere sığmadığından dolayı etrafa taşıyor. Şu an Lamas çayındayız. Toroslardan gelen sel suyu dereye sığmıyor ve etrafına zarar veriyor. Bahçelerdeki sel suları neredeyse 2 metreye yakın yükseklikte. Bu arada sağanak yağış ve meydana gelen heyelandan dolayı Çeşmeli mahallemizde hayatını kaybeden bir vatandaşımız da var. Buradan İbrahim Öngel’e Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum.’’ Dedi.
Yağışlardan dolayı çiftçilerin ciddi manada zarar gördüğünü dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, özellikle deniz seviyesinin altında olan yerlerdeki dikili alanların daha fazla hasar gördüğünü vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Özellikle Akdeniz Mahallesindeki bataklık olarak tabir ettiğimiz Saz başı Sokaktaki alanlar deniz seviyesinin altında ve buradaki ürünler iflah olmaz durumda. Devletimizden çiftçilerimiz için acil yardım edilmesi talebinde bulunuyoruz. Sayın bakanımızın desteklerini esirgemeyeceğini umut ediyoruz. Hızlı bir şekilde devletin şefkatli elini uzatmasını diliyorum. Çünkü çiftçilerimiz bu ülkenin mihenk taşı. Çalışan ve katma değer üreten, ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunan çiftçilerimizin bu mağduriyeti güçlü devletimiz tarafından biran evvel giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. İki gündür meydana gelen olay tamamen doğal bir afettir. Ne kadar tedbir alırsanız alın afetin gelişini engelleyemiyorsunuz. Başta Erdemli ilçemiz olmak üzere tüm Mersin’e geçmiş olsun diliyor Allah’ın bir daha böyle afet vermemesini temenni ediyorum.’’ Diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”