Başkan Tuna; “Bu Kenti Sporla Öne Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret ederek, Federasyon Başkanı  Mithat Ertaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

13 Mart 2019 Çarşamba, 15:17
Başkan Tuna; “Bu Kenti Sporla Öne Çıkaracağız”
-

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Biz kıt imkanlarla Toroslar’ı Çukurova çanağında en fazla spor tesisine sahip bir İlçe konumuna getirdik. Büyükşehir ölçeğinde çok daha güzel hizmetler sunacağız” dedi.
Spor adamlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (Mersin ASKF) Mithat Ertaş, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na sağladığı hizmet binası desteğinin yanı sıra sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Başkanımız, Cumhur İttifakı’nın Mersin Belediye Başkan Adayı. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Mersin’de amatör sporu seven ve sporun içinden biriyle çalışmak bizleri mutlu edecektir” dedi.
“Bölgeyi Tesis Zengini Yaptık”
Sporun tüm alt yapılarını Toroslar’da hayata geçirdiklerinin ve bunu Büyükşehir ölçeğinde daha da büyüteceklerinin bilgisini veren Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da; “Bizim esas gayemiz, sporu tabana yaymak ve daha çok sporcu yetiştirmektir” dedi.
Başarının alt yapı ve tesisleşmeden geçtiğine inandıklarına vurgu yapan Başkan Tuna, sadece futbol branşında değil diğer spor dallarında da Amatör spor kulüplerine imkanları ölçüsünde destek olduklarının altını çizerek; “Sağlık, eğitim ve gençlik üzerine yoğun çalışacağız demiştik. Doğru strateji, doğru zamanla ve doğru sonuçlarla bugün Toroslar’ı sağlık, eğitim ve gençliğin merkezi yaptık. Gençlik anlamında 10 spor kompleksimizi Toroslar’a kazandırdık.5 tesisimizin de yapım çalışmaları devam etmektedir. Olimpik yüzme havuzundan gençlik merkezimize, amfi tiyatrodan drag pistine kadar birçok tesis ile Toroslarımızı bezedik. Drag pistimizin hafriyat çalışmaları bitti asfalt kısmı kaldı.Burası bittiğinde Türkiye’nin bir numarası olacak. Mersinimizin spor turizmine de katkı sağlayacak inşallah. Başlangıç noktası ile finish’i görebilecek panoramik bir görüntüye sahip özel bir yer oldu” dedi.
“Sporun ve Sporcunun Her Zaman Yanındayız”
Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolunun spor ile mümkün olacağı düşüncesiyle hareket ettiklerine vurgu yapan Başkan Tuna; “Futbolun yanı sıra Güreş, bocce, tenis, basketbol branşlarımızla çocuklarımızı ve gençlerimizi buluşturduk. Bocce’de Türkiye’de birinci sıradayız ve 21 tane milli sporcu yetiştirdik. Bu çocuklarımız milli sporcu avantajından yararlanarak burs almaktadırlar. Basketbol branşında da kız basketbol takımımızı kurduk. 10 yaşında aldığımız kızlarımız bugün büyük kulüpler tarafından talep edilmektedir. Model uçak pisti yaptık. Radyo Kontrollü model uçak festivalleri düzenliyoruz.Bizim gayemiz, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, beyni bilgi ile dolu ve bu milletin değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklara gidebileceği bir zaman dilimindeyiz. Onun için çocuklarımızla ilgili olmamız lazım. Biz, her yaz 10 bin çocuğumuzu futbol, tenis, basketbol ve yüzme branşlarında yaz spor okullarıyla buluşturuyoruz. Onları servislerle alıp, yine servislerle evlerine bırakıyoruz. İnsanları bir araya getirmenin iki yolu vardır. Sportif faaliyetler ve sosyal etkinliklerdir. Kurumlar ve köyler arası futbol turnuvaları ile her hafta sonu tesislerimizde düzenlediğimiz müsabakalarda insanlarımızı bir araya getirerek, tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile olduk. Bunu Büyükşehir ölçeğinde de devam ettireceğiz. Sporun içinden gelen bir insan olduğumuz için amatör spor kulüplerimizin sorunlarını biliyoruz.Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza da bu manada hizmet binası desteğinde bulunmuştuk. Amatör sporun her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda şehir içinde deplasmana gidecek olan spor kulüplerimiz için özel bir filo kurarak, araç desteği sağlayacağız.Malzeme desteğimiz de devam edecektir. Herkesin spor yapmasını istiyoruz. Onun için her İlçemizde ve özellikle köylerimizde spor tesisi yapacağız” dedi.
“Mersin, Spor Turizminde Atağa Kalkacak”
Hayata geçirmeyi planladıkları yatırım ve projelerle Mersin’de spor turizmini atağa geçireceklerine dikkat çeken Başkan Hamit Tuna; “Antalya spor turizmi noktasında 4 binin üzerinde takımın gelip kamp kurduğu bir şehir. Tesisleşme anlamında turizmin cenneti olmuş. İklim bakımından Antalya’dan önde olması nedeniyle kentimizde gelecekle ilgili bir takım hayallerimiz var. Yıllardır kentimizdeki otel sahiplerine söylüyorum. Büyük kulüpleri davet edin bizim tesisleri istediğiniz gibi kullanın diye. Spor turizmi noktasında şehrimizi öne çıkartmak için. Bunu gelecekte vizyon olarak ortaya koyacağız. Toroslar’ın zirvesinde özellikle Ayvagediği’nin batı kısmına düşen Karatepe mevkiinde 5 tane saha ve yanında da 5 yıldızlı otel yapma düşüncemiz var. Özellikle yaz kamplarının burada yapılmasına vesile olacağız ve kışın da oteli kış turizmine açacağız. Takımlar serin atmosferi olan yerlere gidip kamp kuruyorlar. Toroslar bölgesi bu anlamda gerçekten uygun bir yer. Yerini kamulaştırıp bu hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Gelecek sene bitecek olan Uluslararası hava alanı ile birlikte ulaşım kolaylığı da olacak” dedi.
“Bu kente Süper Lig yakışır. Bunun adı da Mersin İdman Yurdu’dur”
“Kentimizin takımına destek olacağız” diyen Başkan Hamit Tuna; “Bir milyon 816 bin insanımızın yaşadığı bu kente bir süper lig takımı yakışır. Bunun adı da Mersin İdman Yurdu olmalıdır. Mersin İdman Yurdumuzun Süper Lig’e adım adım çıkmasını sağlayacağız. Mersinimizin yaşayan değeri olan, Cumhuriyet tarihinden günümüze miras kalan koca çınarı eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesislerini içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni hayata geçireceğiz” dedi.
Başkan Hamit Tuna konuşmasının ardındanMersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, Toroslar Belediye Spor Kulübünün de mücadele ettiği Süper Amatör Lig’in Play –Off maçlarının kurasını da çekerek, takımlara başarılar diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti