Başkan Tuna; “Dikilen Ağaçlar, Çocuklarımıza ve Gençlerimize Emanet”

Toroslar Belediyesi, dana yeşil Toroslar için ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyor. Çocuklarda ve gençlerde çevre bilincinin oluşturulmasına önem veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu kez de Kültür Koleji ve Toros Üniversitesi’nin öğrencileriyle birlikte ağaç dikim çalışması yaptı.

21 Aralık 2017 Perşembe, 17:21
Başkan Tuna; “Dikilen Ağaçlar, Çocuklarımıza ve Gençlerimize Emanet”
-

            İlk olarak Kültür Koleji öğrencileriyle, Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nin güney kısmında bulunan alanda bir araya gelen Başkan Hamit Tuna, burada öğrencilerle fidan dikerek, çocuklara fidanları toprakla buluşturmanın hazzını yaşattı. TEMA Vakfı Toroslar Temsilciliği’nin de katıldığı ağaçlandırma çalışmasında öğrenciler, keyifli bir zaman geçirirken, geleceğe de dikili bir ağaç bırakmanın mutluluğunu yaşadılar.
           
“Farkındalık Oluşturuyoruz”
 
Ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Öğrencilere, Okul yönetimine ve TEMA Vakfı’na teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; dünyanın en önemli sorunu haline gelen küresel ısınmanın etkisinin sona erdirilmesi için bol bol ağaç dikerek gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Tuna; “Özellikle çocuklarımızın yeşile sahip çıkması anlamında hem emeklerinin geçecekleri bir ağaç dikim organizasyonu yaptık hem de bundan sonra da dikilmiş olan ağaçları koruma anlamında bilinçlenmelerini sağlıyoruz.Bu çalışmayı da her yıl kentimizdeki okullarımızla ve üniversitelerimizle yapıyoruz.Gelecekte doğal dengenin tesis edilmesi ve devam ettirilmesi için yeşili korumak, ona sahip çıkmak en önemli görevlerimizden bir tanesidir.Gelecekte şehrimizde ve ülkemizde çocuklarımızın nefes alacakları mekanları oluşturmamız lazım” dedi.
 
“Yeşil Alan miktarını 106 bin m2’den 1 milyon 200 bin m2’ye Çıkardık”
 
14 yılda yaptıkları planlı çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden bir milyon 200 bin m2’ye ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna; “Gelişen teknoloji, endüstri, sanayi var olan tabiatımızı, yaşam yerlerimizi eksiltiyor. İnsan eliyle birçok değerlerimizi kaybediyoruz. İşte bu kaybedilen yerlerin yerine ağaç dikmek suretiyle yeşil alanlarımızın sayısını çoğaltmamız lazım. Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimizde 106 bin metrekare olan yeşil alan sayımızı bugün 1 milyon 200 bin metrekareye ulaştırdık. İleride buralarda binaların sayıları çoğaldığında şehrimizin akciğeri dediğimiz yeşil alan ve parklarımız çok daha önem arz edecek. Bu yaptığımız çalışmalarla mutluyuz. Sivil toplum teşkilatlarımızla, meslek örgütlerimizle çok iyi diyalog içerisinde çalışan bir belediyeyiz. Bu anlamda TEMA vakfımızla her anlamda bilinçlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Amaç burada alın teri döken, kazmayı küreği alarak bir ağacın nasıl zorluklar içerisinde dikildiğini gören öğrencilerimizde, emek geçince sahiplenme duygusunu çok daha öne çıkartmaktır” dedi.
Oksijen deposu olan ormanlarımız için ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinen TEMA Vafkı Toroslar İlçe Sorumlusu Durmuş Peker ve üyeler de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, ilçesinde yeşile ve doğaya sunduğu değerli katkılarından dolayı teşekkür ettiler.
 
“Yeni Oluşturulan Botanik Parkta, 700 Fıstık Çamı Toprakla Buluşturuldu”
 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi’nde 47 bin metrekare alanda oluşturdukları ve yapım çalışmaları hızla devam eden Botanik Parkında, Toros Üniversitesi öğrencileriyle birlikte 700 fıstık çamını toprakla buluşturdu.
 Mersin’de yetişen ender bitki türlerini sergileyecekleri Botanik Park Projesi ile amaçlarının  özellikle şehir hayatındaki çocukların ve doğal yaşama özlem duyan vatandaşların doğayla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Tuna, burada da ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Toros Üniversitesi öğrencilerine ve yetkililerine teşekkür etti.
Başkan Tuna; “47 bin metrekarede oluşturduğumuz bu botanik parkımız, topoğrafya olarak da çok güzel bir mekan olacak. Doğal ortamda yetişen ne kadar cins bitki türü varsa burada barındıracağız. Toros Üniversitesi öğrencilerimizle daha önce de bir araya gelerek, ağaçlandırma çalışması yapmıştık. Bu seferde botanik parkımızda bu çalışmamızı devam ettiriyoruz ve 700 tane fıstık çamını öğrencilerimizle diktik. Fıstık çamı, bölgemize katma değer sağlayan ve yeşilliği ile hoş bir görüntü oluşturan bir bitki türüdür. Natürel taşlarla dere ıslah çalışmasını da yaptığımız bu alanımızda ağaçlandırma çalışması yapan öğrencilerimiz gelecekte okullarını bitirdikten sonra bizim diktiğimiz ağaçlar orman olmuş şeklinde övünecekler. İnşallah bu projemiz, 6 ay sonra daha güzel bir görünüme kavuşacak.Ağaçlandırma çalışmalarımızda alın teri döken ve emek veren tüm gençlerimize yeniden teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Tuna; “Dikilen Ağaçlar, Çocuklarımıza ve Gençlerimize Emanet”
Başkan Tuna; “Dikilen Ağaçlar, Çocuklarımıza ve Gençlerimize Emanet”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti