Başkan Türe Öğretmenleri İle Yemekte Buluştu

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ilkokul öğretmenleri ile   yemekte buluştu. Tarihi Lütfi Kısakahyaoğlu Konağın’ da  düzenlenen yemeğe Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe,  Başkan Türe’nin öğretmen  eşi Meliha Türe ve Anamur’da eğitim gördüğü dönemde dersine giren öğretmenleri katıldı.

29 Kasım 2017 Çarşamba, 10:57
Başkan Türe Öğretmenleri İle Yemekte Buluştu
-

Yemek Anamur  Belediye Başkanı  Mehmet Türe’nin konuşması ile başladı. Türe ” Allah razı olsun davetimizi kabul ettiniz geldiniz. Hepinize öncelikle teşekkür ederim. Ben başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleği başında şehit olmuş öğretmenlerimiz, askerlerimiz, polislerimiz, olmak üzere hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum.
Ben 13 yaşında aranızdan ayrıldım, askeri okula gittim. 25 yıl ayrı kaldıktan sonra aranıza  ülkeme başka bir hizmeti yapmak için katıldım. Sizlerden aldığım eğitim ve terbiye ile cesaretle yolumda ilerliyorum. Hepinize teşekkür ederim. “  şeklinde konuştu.
 
“ÇAKMAK GÖZLÜ ÇOCUK..”
 Yemekte Başkan Türe’nin öğrencilik anıları bol bol kahkaha sebebi oldu. Mikrofonu alan  Emekli Öğretmen Ofise Belen  Başkan Türe ile ilk tanışmasını anlattı.  Belen “ Eylül ayının ilk dersi idi.  1. Sınıfların dersine girdim. Tanışma faslından sonra ders boş geçmesin diye  sınıfa  “fen bilgisi nedir? “ diye bir  soru yönelttim. Bir el kalktı oradan  lacivert hırkalı dünya tatlısı gözleri çakmak çakmak bakan bir çocuk ““Fen bilgisi Orta Asya’dan Türklerin getirdiği  ilimdir…. “ diye başladı ve devam etti.  İşte o an anladım ki bu çocukta bir şey var ve cesaretini hiç kırmamak lazım. Velhasıl kelam bizi yanıltmadı. Önce TSK’mızın onurlu bir askeri, şimdide Türkiye’nin önde gelen bir Belediye Başkanı Oldu. Ben Sayın Başkanımızı her zaman gösterdiği cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Ve her daim biz öğretmenlerin olarak yanındayız, arkandayız diyorum” diyerek sözünü tamamladı.
 
ŞEHİDİMİZ UNUTULMADI..
Başkan Mehmet Türe ile aynı dönem mezun ve aynı  zamanda çocukluk arkadaşı olan  Şehidimizde unutulmadı. 1994 yılında Şehit olan Teğmen Ahmet Tor’la ilgili anılarından paylaşıldığı gecede Emekli Öğretmen Abdullah Uysal   İskenderun’a  gittiğim zaman tesadüf eseri  bir kışla gördüm. “Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası” hem çok mutlu oldum, hem çok duygulandım. “ şeklinde duygularını dile getirdi.
Yemeğin sonunda Başkan Türe tarafından öğretmenlerine birer hediye taktim edildi.  Gece şarkılar, türküler eşliğinde devam etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı