Başkan Vahap Seçer, Kazanlı ve Adanalıoğlu’nu Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine bu defa Akdeniz İlçesi Kazanlı ve Adanalıoğlu mahalleleriyle devam etti.

30 Ağustos 2020 Pazar, 08:42
Başkan Vahap Seçer, Kazanlı ve Adanalıoğlu’nu Ziyaret Etti
-

Kazanlı’da semt pazarını ve esnafı ziyaret eden Başkan Seçer, vatandaşların taleplerini yerinde dinledi. Mahalle sakinleri Başkan Seçer’i alkışlar, çiçekler ve yöre kültürüne özgü bir ritüel olan kolonya serpmeyle karşıladı.
“Türkiye’nin son seçimlerden sonra ismini duyduğu bir kenttir Mersin”
Mahalle ziyaretlerinde Başkan Vahap Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da eşlik etti. Ziyaretlerine Kazanlı’dan başlayan Başkan Seçer, semt pazarı ve esnaf ziyaretleri sırasında kendisinden akülü sandalye talep eden yürüme engelli Süleyman Özipek’in talebini karşılama sözü verirken, bazı yurttaşların da evlerinin bahçelerine konuk oldu.
Kazanlı’da mahalle sakinleriyle bir toplantı gerçekleştiren Başkan Seçer, son 1,5 yılda Türkiye gündeminde Mersin’den sıkça söz edilmeye başlandığını belirterek, “Türkiye’nin son seçimlerden sonra ismini duyduğu bir kenttir Mersin, bunu unutmayın. Mersin ulusal bazda hiçbir dönemde bu kadar konu edilmedi. Hiçbir dönemde belediye başkanı Türkiye’de bu kadar konuşulmadı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bizler deneyimli siyasetçileriz. Bizler bu ülkeyi hangi koşullarda kimler nerelere getirdi gayet iyi biliyoruz. Bizim derdimiz sadece belediye başkanlığı değil. Evellallah yaparız, alasını da yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“Halkına en iyi hizmet eden belediyelerin başında Mersin Büyükşehir Belediyesi geldi”
Göreve geldiği günden bu yana Mersin’de birleştirici bir güç olduklarını ve özellikle salgın sürecinden bu yana en iyi hizmet eden belediyelerin başında geldiklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Bugün Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmasaydı Mersin bu kadar özgürlük havasına bürünebilir miydi? Bu kadar Atatürk diyen bir belediye başkanı olabilir miydi? Bu kadar hangi kültürden olursa olsun, hangi yapıdan olursa olsun insanları buluşturabilir miydi? Biz bunu gerçekleştirdik. Bir belediye başkanı misyonunun üzerinde misyonlar yüklendik. Birçok sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye, dünya pandemiyle boğuşuyor. Ekonomik sıkıntılar. 16 aylık yönetimimiz süresince zaten 6 ayımızı pandemi aldı. Tam işlere başlıyoruz, belediyeyi bir düzene koyuyoruz dedik bu belayla boğuşmaya başladık. Ama Türkiye’de bu süreçte halkına en iyi hizmet eden belediyelerin başında Mersin Büyükşehir Belediyesi geldi” diye konuştu.
“Binin üzerinde öğrencimiz üniversiteye girmiş”
Hizmetlerine sosyal hizmetlerle başladıklarını söyleyen Başkan Seçer, 11 bin 300 vatandaşa Halk Kart desteği sağladıklarını, bunlar içerisinde Kazanlı’dan yurttaşların da olduğunu sözlerine ekledi. 4 bin 334 öğrencinin bu sene Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarında üniversiteye hazırlandığını belirten Seçer, “Binin üzerinde öğrencimiz üniversiteye girmiş. 20 küsur tıp fakültesi, 10 küsur eczacılık, 50 küsur mühendislik, hukuk. Bütün değerli okullara, yüksek okullara, fakültelere bizlerin dershanesinden yetişen Mersinli gençlerimiz, Anamur’dan Tarsus’a kadar fakir, yoksul, Gülnar’ın kırsalında, Mut’un kırsalında tertemiz çağdaş, Atatürkçü, laik öğretmenlerin, mürşidi ilim olan öğretmenlerin ışığında bu çocuklar yetişiyor. Bunu yeni belediye başkanı, yeni yönetim anlayışı getirdi. Her üniversiteyi kazanan çocuk bizden eğitim yardımı aldı. Almaya da devam edecek” ifadelerine yer verdi.
“Belediye halkına sahip çıkacak”
Seçer, belediyeciliğin yol, kaldırım veya bina yapmak yerine asıl halkına sahip çıkmak olduğu söyleyerek, “Yol yap, kaldırım yap, bina yap, bu değil belediyecilik. Bu kadar sığ değil belediyecilik. Belediyecilik halkına sahip olmak, fakirine, fukarasına, yaşlısına. Kadın şiddet görüyor kocasından. Belediye o kadına sahip çıkıyorsa belediyedir. Biz sahip çıkıyoruz. Çocuğu engelli, bir başına kalmış. Çare arıyor. Biz sahip çıkıyoruz. Biz belediyeyiz. Yol yap, kaldırım yap bu mu belediye? Değil. Belediye halkına sahip çıkacak, biz bunları yapıyoruz” dedi.
“3 mahallemizi de kapsayabilecek uygun bir yerde çok amaçlı bir merkez düşünüyoruz”
Kazanlı Mahallesi sakinleri yoğun olarak Başkan Seçer’den düğün salonu talep etti. Öncelikli ihtiyaç sayılmamasına rağmen yoğun olarak gelen talebe karşılık vereceklerini belirten Başkan Seçer, belediye bürokratları ile muhtarların yapacağı uygun yer tespiti, tahsisi ve projelendirmenin ardından ihtiyacı kısa sürede yerine getireceklerini söyledi. Başkan Seçer, Kazanlı’ya ve Adanalıoğlu’na hitap edecek bir ‘Çok Amaçlı Merkez’i bölgeye kazandırmak istediklerinin de müjdesini verdi. Başkan Seçer, şöyle dedi:
“Mersin merkezde bazı bölgelerde uygun bulduğumuz yerlerde başlattık. Bizim amacımız şu; bir binayı bir yatırımı yaparken belediye, bir parayı harcarken söyledim, her kuruşun değeri var. O binanın her metrekaresi kullanılsın. Onun için çok amaçlı diyoruz. Yani sadece bir taziye evi diye yapılan bir yer eğer çok yoğun bir mahalle değilse günlerce boş kalabiliyor. Biz istiyoruz ki yaptığımız binada kadınlara meslek edindirme atölyeleri olsun, orada bir kreş olsun çocuklarımız devam etsin. Orada bir dershane ihtiyacı varsa dershane binası olsun. Taziye evi ihtiyacı varsa taziye evinin olduğu bir kat olsun. Kazanlı bölgemize de 3 mahallemizi de kapsayabilecek uygun bir yerde çok amaçlı bir merkez düşünüyoruz.”
“Kazanlı’nın kanalizasyon sorunu da ortadan kalmış olacak”
Kazanlı’nın artık yetersiz gelen kanalizasyon hattından da söz eden Başkan Seçer, Avrupa Birliği’nin mültecilerle ilgili sağladığı bir fon kapsamında alınacak hibelerle Kazanlı’yı da içine alan bölgelerde bir kanalizasyon hattı çalışması başlatmayı planladıklarını belirtti. Böylece bölgenin altyapı sonunu uzun vadede çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Birkaç yılımızı alacak. İşler pandemiden dolayı da ağır yürüyor. Gerçekleşir gerçekleşmez 60 küsur kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı 4 bölgeyi kapsayan bir çalışma. Biz buradan zaten bunu Karaduvar arıtmamıza bağlayacağız. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bir gelecek 30 yılın, 40 yılın, 50 yılın Kazanlı’nın kanalizasyon sorunu da ortadan kalmış olacak” dedi.
“Sorunları da çözümleri de sokakta arıyoruz”
Başkan Seçer’in diğer durağı Adanalıoğlu Mahallesi oldu. Burada mahallelilerle bir toplantı yapan Seçer, sorunları da çözümleri de sokakta aradıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana mahallede 3 bin 400 ton sıcak asfalt, 3 mahalleyi de kapsayan 3 bin 320 metrekare kaldırım imalatı, 5 kilometre yol banket ve çevre düzenlemesi ile 21 noktada büz boru yerleştirme çalışmaları yaptıklarını belirten Seçer, “Bunlar sizlerin talebi, bizlerin gerçekleştirdikleri” dedi.
Yeni talepler doğrultusunda su biriken ve kaldırım eksiği bulunan Süleyman Demirel Caddesi ve benzer sıkıntılara sahip Atatürk Caddesi Kazanlı Bağlantı Yolu ile asfalt kaplama ihtiyacı duyulan Gençlik Caddesi çalışmalarını 2021 programına aldıklarını belirten Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı dışındaki bazı noktalarda da sorunlara müdahale edeceklerini vurguladı.
“Küçük üreticilere sera naylonu yardımı yapacağız”
Başkan Seçer, seralarda tarımın yoğun olduğu Kazanlı ve Adanalıoğlu’ndaki üreticilere sera naylonu desteğinden Akdeniz sineği için tuzak dağıtımına kadar birçok destek sağlayacaklarının ve bu sayede üreticiye can suyu olmaya devam edeceklerinin de müjdesini vererek, şunları söyledi:
“Tarıma destek veriyoruz. 2021-22-23 yılında her yıl 200 dekar olmak üzere küçük üreticilere sera naylonu yardımı yapacağız yüzde 50 hibeli. Sera naylonu alacak, en fazla 5 dekar sera yapan vatandaşlarımızın 2 dekarının yüzde 50 hibeyle sera naylonunu biz karşılayacağız. Yine gelecek hafta Adanalıoğlu’nda da 570 üretici tespit edilmiş. Akdeniz sineği için tuzak dağıtımı yapılacak. Bunun da buradan duyurusunu yapmak istiyorum. Yine bu bitki atıklarını kıymak için biz Akdeniz Ziraat Odası’na 2 kıyma makinası hibe ettik. Bunun içerisinde Adanalıoğlu mahallemiz de var. Buradaki üreticilerimiz de ondan faydalanabiliyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Paşa
12:48
31 Ağustos 2020 Pazartesi
Sosyal mesafe nerede
37.154.102.7
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor