Başkan Yılmaz, "3 Ocak'ta El Ele Vereceğiz"

Başkan Yılmaz: "Tüm dünyaya emsal olmuş birlik ve beraberliğimizi 3 Ocak’ta yine tek yürek olarak Toroslarımızdan göstereceğiz.”

27 Aralık 2019 Cuma, 14:58
Başkan Yılmaz, "3 Ocak'ta El Ele Vereceğiz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak'ı bu yıl da coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını kaydederek; "Milli değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.
Başkan Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenleyecekleri '3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri' hakkında bilgi vermek ve davet etmek amacıyla Milletvekilleri ve Teşkilat Başkanlarıyla bir araya geldi.

Programa; AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Kuz, MHP İl Başkan Vekili Oğuzhan Çınar, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, AK Parti ve MHP İl ve İlçe Teşkilat Başkan ve Yöneticileri, MHP Mersin Yürütme Kurulu Üyesi Dilek Uslu Var, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye eski Başkanı Hamit Tuna, Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri katılım gösterdi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan programda, 98 yıl önce imkânsızlıklarla kazanılan gurur dolu kurtuluş mücadelesinin konu olduğu kısa film ise katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

BAŞKAN YILMAZ, "BU KENT KOLAY KURULMADI, KOLAY KURTULMADI"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, programa katılan tüm davetlilere teşekkür ederek, "Mersin iskelesine yaklaşan bir İngiliz filikası ile başlayıp, ardından Fransızların işgaliyle süren yıllar boyunca bir kez bile boyun eğmeyen, tarihe yön veren, talihe yol açan atalarımızın 98 yıl önce düşman işgalinden kurtardığı bu güzel şehrin, Mersinimizin kurtuluş yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.

Milli Kurtuluş Savaşı'nın acı ve yokluk içerisinde ama şanla, şerefle ve gururla gerçekleştirildiğini ve birçok millete emsal olmuş bir destan olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu destanın bir parçası da Mersinimizde, Toroslarımızda gerçekleştirilmiştir. 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu'nun ardından Kuvayi Milliye gazileri her yıl kalpaklarını ve madalyaların takmışlar, atlarına binmişler ve Çavuşlu'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar geçit töreni yapmışlar. Gururlu şanla yürümüşler. Bu gelenek yıllar boyu devam etti. Hamit Tuna Başkanımız da bu geleneği devam ettirdi ve hep birlikte yürüdük. 3 Ocak'ta yine aynı yürüyüşü, aynı ruh ve heyecanla gerçekleştireceğiz. 3 Ocak Cuma günü sabah 8.00'da Toroslar Belediyemizin önünde bayraklarımızla bir araya geleceğiz. Kalpaklarımızı takacağız ve hep birlikte kol kola yürüyeceğiz. Bu vesileyle 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüze ve etkinliklerimize sizleri davet ediyoruz. Mersin'in en önemli ortak değeri 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu'dur. Bunu hep birlikte yaşamımız, çocuklarımıza öğretmemiz ve yaşatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU YAPTILAR

Daha sonra söz alan MHP Mersin İl Başkan Vekili Oğuzhan Çınar; "Şunu herkes iyi bilmelidir. Kuvayi Milliye ruhu sonsuza dek yaşayacaktır. Bu yıl da bu anlamlı ve muhteşem kutlamayı düzenleyen, milli ve manevi duygularımızı ayağa kaldıran Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederim" dedi.
AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Kuz ise böyle güzel bir programda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti. Kuz; "Milli mücadelenin kahramanı, Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşlarıdır. Bugün ülkemizin bu mücadelesinde ülkemizi daha ileriye taşımak için hep birlikte sizlerle siyaset yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz bu sorumluluk ve bilinçle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel de 3 Ocak'ta tek yürek olacaklarını belirterek; "3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nün takipçisi ve önderi olan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ediyorum. 3 Ocak günü Ülkü Ocakları olarak tüm teşkilatlarımızla Toroslar Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar hep birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise; "Birliğimizin, beraberliğimizin ve güçlü kardeşliğimizin devam edeceğine inancımız tamdır. Programı düzenleyen Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de söz alarak bu kutlu yürüyüşün siyaseti olmadığına dikkat çekti. Şimşek; "Atsız Afşın Yılmaz Başkanım, bizlere ve tüm Mersin'e bir çağrıda bulunuyor. Bayrağınızı alın koşun gelin diyor. Davete icabet etmek sünnettir. Biz de Atsız Başkanımızın bu çağrısına uyacağız. O gün, eşimizle, dostumuzla, arkadaşlarımızla hep birlikte yürüyeceğiz. Mersin, kaderine terk edilecek ne olursa olsun diyebileceğimiz bir kent değildir. Toroslar'dan Akdeniz'e dedik. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

3 Ocak öncesi tüm teşkilatları bir araya getiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür eden MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ise; "Peygamber Efendimiz, 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var' diyor. O sebeple bu tür programlar her zaman başarıya, güzelliğe de vesile olacaktır. Bu cennet vatanın her karışını sıktığımızda şehit kanı akacaktır. Ama hiç kimse merak etmesin. Allah'ın izniyle bu cennet vatan için kanımızı akıtır, canımızı veririz. Şehit olmaya, gazi olmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

MHP MYK Üyesi Dilek Uslu Var; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesinde destan yazan Türk Milleti'nin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 3 Ocak Kurtuluş Günümüz kutlu olsun" dedi.

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye eski Başkanı Hamit Tuna da 2005 yılında başlattıkları 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nü aynı heyecan ve ruhla devam ettiren Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek; "Bu yürüyüş, Türkiye genelinde de çok büyük bir ses getirdi. Bunu aynı heyecan ve coşkuyla devam ettiren Atsız Afşın Yılmaz Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim bu millete bir daha kurtuluş mücadelesi yazdırmasın" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti