Başkan Yılmaz; "Halk Oyunları Kültürümüzün Önemli Bir Parçasıdır"

Toroslar Belediyesi, yöresel kültürün önemli yapı taşlarından biri olan halk oyunlarını düzenlediği kurslarla yaşatıyor.

12 Temmuz 2019 Cuma, 15:55
Başkan Yılmaz; "Halk Oyunları Kültürümüzün Önemli Bir Parçasıdır"
-

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Zengin halk kültürümüzün önemli bir yansıması olan halk oyunları, kültürel mirasımızın sonraki kuşaklara aslını koruyarak aktarılmasında büyük önem taşıyor” dedi.
2019 sezonu yaz okulları kapsamında açılan Halk Oyunları Kursları, Koray Aydın Stadyumu Halk Oyunları Salonu’nda, Belediye Halk Oyunları Eğitmeni Fatma Erden tarafından veriliyor.
Halk oyunlarının; halkın duygularını, düşüncelerini ve müziğini yansıtan bir bütün olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız hobi ya da profesyonel olarak halk oyunları kursuna katılabilir. Kurslarımız bütün bir yıl sürüyor. Yaz aylarında da yaz okulları kapsamında faaliyet gösteriyor. Kültürümüzü yansıtması bakımından önemli olan Halk Oyunları Kursu’na ayrı bir önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Eğitmen Erden, “İl Birinciliği ve Bölge Üçüncülüğümüz Var”
2019-2020 Halk Oyunları Federasyonu’nun belirleyeceği tarihlerde düzenlenecek olan Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması’na katılmak için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Eğitmen Erden ise “Yarışmaya minik, yıldız, genç ve büyük kategorilerinde katılacağız. Yakın zamanda da Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği 2019 Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması’nda Mersin il birincisi ve bölge üçüncüsü olduk. Öğrencilerimiz ile gurur duyuyorum ve önümüzdeki yarışmalarda da derece elde edeceklerine inanıyorum. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu imkanı sunduğu için Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Yaklaşık 70 kişinin eğitim aldığı kurslarda Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Trakya ve Kaşık gibi farklı kültürleri yansıtan folklorik oyunlar öğretiliyor. Halk Oyunları Dersleri yetişkinlere 17.30 ile 20.30 saatleri arasında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün veriliyor.
Çocuklar için de eğitimler Halk Oyunları Yaz Kursları kapsamında önümüzdeki hafta başlayacak. Kursa kayıt olmak isteyenler Toroslar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı