Başkanlar ve Çevreciler Direndi, 'Caretta Caretta'lar' Kazandı

Nesli tehlike altındaki CarettaCaretta’lar ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı olan 100.Yıl Tabiat Parkı'nda yapılması planlanan müzik festivali, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve halkın tepkisi üzerine yer değişikliği yapılarak, ileri bir tarihe ertelendi.

30 Mayıs 2019 Perşembe, 09:46
Başkanlar ve Çevreciler Direndi, 'Caretta Caretta'lar' Kazandı
-


 
CarettaCaretta’ların üreme alanı olan 100.Yıl Tabiat Parkı'nda yapılması planlanan müzik festivalinin iptaline ilişkin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çevrecilerin verdiği mücadeleye koşulsuz destek v eren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “CarettaCaretta’lar kazandı. Doğa kazandı.  Doğal kaynakların korunmasına yönelik canlıları korumak hepimizin görevidir“ dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, verilen olumlu karara ilişkin Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılarak, destek verdi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 'Kamu arazileri herkesindir, kamu arazilerinin aksine kullanılma biçiminde bir uygulama olursa herkesin anayasada öngörülen direnme hakkının her zaman kullanılması yönünde. Hafta başında yaşanan gelişmeler başarılı örnek oldu. İstenirse birlikte olursak, partiler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, basın, sanatçılar, vatandaşlar anayasal direnme hakkımızı, haksızlıklar karşısında kullanırsak sonuca gidebiliyoruz, başarıya ulaşabiliyoruz' dedi.
Başkan Bozdoğan, 'Bugün burada carettacarettalar kazandı, doğa kazandı. Doğal kaynakların korunmasına yönelik birlikte verilen bu mücadelenin en büyük destekçisi halkımızdır. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan carettacaretta ve deniz kaplumbağaların korumak hepimizin görevidir. İnsanı ve yaşamı merkeze koyan bu anlayışın önemli ilkelerinden biri, doğayı-çevreyi ve diğer canlıları, yani yaşamı korumak olmalıdır. Bu açıdan yerel yönetimler,  çevrenin ve yaşamın korunmasına ilişkin çalışmaları her zaman öncelikleri arasına almalıdırlar' ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından İki CHP'li başkan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Bozdoğan ile Tarhan, kendilerine destek vermeye gelen halkla fotoğraf çektirdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”