Başkanlardan Mersin’e Yaraşır Bayram Kutlaması! Mersin Büyükşehir’in Kutlama Konvoyu Kentin 5 İlçesini Dolaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıktığı ve Türkiye’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın 102. yıl coşkusunu kentin cadde ve sokaklarına taşıdı.

20 Mayıs 2021 Perşembe, 09:09
Başkanlardan Mersin’e Yaraşır Bayram Kutlaması! Mersin Büyükşehir’in Kutlama Konvoyu Kentin 5 İlçesini Dolaştı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sabah saatlerinde Tarsus’ta başlayan konvoy kutlamaları, ilerleyen saatlerde Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde sürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de üstü açık otobüste Mersinliler’in bayram coşkusuna ortak oldu.

Başkan Seçer, ilk olarak Akdeniz ve Toroslar’daki konvoya katıldı
Kent merkezinde Atatürk Evi önünden hareket eden konvoy, Akdeniz ilçesinin cadde ve sokaklarında ilerleyerek Toroslar ilçesine ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer güzergâh üzerindeki balkon, pencere, sokak ve iş yerlerindeki vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlar da Başkan Seçer’e ellerindeki bayraklar ve alkışlarla karşılık verdi. Konvoy boyunca araçlarda 19 Mayıs ruhunu taşıyan şarkılar ve marşlar çalındı.

Konvoy kutlamaları Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde sürdü
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mezitli ile Yenişehir ilçelerini kapsayan şehir turu, Pompeiopolis Antik Kenti önünde ‘Bağımsızlık Meşalesi’nin yakılması ile başladı. Bağımsızlık Meşalesi, Başkan Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde yakıldı. Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde de süren konvoy kutlamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP ilçe başkanları ve Meclis üyeleri de katıldı.
Mezitli’de Pompeiopolis Antik Kenti önünden hareket eden konvoy, Viranşehir Caddesi’nden ilerleyerek önce Mezitli’nin cadde ve sokaklarını dolaştı, ardından Adnan Menderes Bulvarı üzerinden ilerleyerek Yenişehir ilçesine ulaştı. Bisikletli ve arabalı grupların da yer aldığı konvoyu Babil Kavşağı’nda motosiklet tutkunu bir grup karşıladı.

Saat 19.19’da saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu
Tüm Türkiye saat 19.19’da aynı anda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Saatler 19.19’u gösterdiği sırada Adnan Menderes Bulvarı üzerinde duran konvoydan inen Başkan Seçer, 19 Mayıs coşkusuna sahilden eşlik eden vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Meşalelerin de yakıldığı alandan kalkış yapan konvoy akşamın ilerleyen saatlerine kadar kentin cadde ve sokaklarını dolaştı. Konvoy, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde son bulurken, gençler ellerinde meşaleler ile ‘10. Yıl Marşı’nı ve ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

Başkan Seçer: “İnsanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs’ı”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta başlattıkları kutlamaları Akdeniz ve Toroslar’la sürdürdüklerini, ardından Mezitli ve Yenişehir’de halkla buluştuklarını belirterek, “Şu anda Adnan Menderes Bulvarı’ndayız. Coşkuyu görüyorsunuz, insanlar son derece coşkulu kutluyorlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı. Umut ediyorum bir dahaki bayramlar pandeminin gölgesinde olmaz, daha coşkulu kutlarız. Bir kez daha tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramları hep beraber yaşayalım” dedi.

Başkan Tarhan: “Bu coşku yarınlarda her şeyin değişeceğini gösteriyor”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’le Mersin’de bir güç birliği yaptıklarını belirterek, “Halkımızın teveccühü; araçlarında gidenler, piknik yapanlar, yolda yürüyenler gerçekten görülmeye değerdi. Sanki yarın seçim varmış gibi bir coşku vardı. Bu coşku yarınlarda tabii ki her şeyin değişeceğini gösteriyor, büyük değişimler olacağını. Gençlerin umutlarını kırmadan, yılgınlığa düşmemelerini istiyorum. Umutlu olmalarını diliyorum. Güzel günler gelecektir” diye konuştu.

Başkan Özyiğit: “Biz hala o vapurda, Mustafa Kemal Atatürk’ün gemisindeyiz”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise Atatürk’ün Samsun’a doğru hareket ettiği 102 yıl öncesini hatırlatarak, “Biz hala o vapurdayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün gemisindeyiz. O kuruluş aşkıyla, o verilen mücadelenin ruhuyla Cumhuriyet’imizi var etmeye, yaşatmaya, Cumhuriyet’imizin bize kazandırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandırdığı değerleri yaşatmaya ve geleceğimize aktarmaya kararlıyız” dedi.

Başkan Seçer, gün sonunda AKM önündeki gençlere seslendi: “2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız”
Mersinliler’in büyük coşkusuyla karşılaşan konvoy, Atatürk Kültür Merkezi önünde sonlandı. Burada gençlere seslenen Başkan Seçer, “Bugün çok harika bir iş çıkardınız. Güzel Mersinimiz’de, hemşehrilerimizle 19 Mayıs'ın coşkusunu hep beraber yaşadık. 1. yüzyılı bitirdik. Biz 1. yüzyılın anısına bugün 19 Mayıs 1919'u, Ulu Önder’i, onun silah arkadaşlarını yâd ediyoruz. Onları sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Ama gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, istikballerimiz, her şeylerimiz, 2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız, sizler 2. yüzyılı büyüteceksiniz, geliştireceksiniz. Sizlere güveniyoruz sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız. Bugün bizimle beraber olan motosiklet ekibine, bisiklet ekibine, sporcularımıza, antika araba sürücülerimize, herkese ama herkese sonsuz teşekkürler, sevgiler. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gençlere umutsuzluğa kapılmamalarını söyleyerek, “Çok yakında çok güzel günler olacak. Sakın yılgınlığa düşmeyelim, sakın umutsuzluğa düşmeyelim. Her şey çok güzel olacak” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak Cumhuriyet’in ilk adımını attığını vurgulayarak, “Atatürk’ün gemisinde olmaya devam ediyoruz. Onun izinden gitmeye devam ediyoruz. Onun değerlerini yaşatacağız. Her ne pahasına olursa olsun sizlerle beraber yaşatacağız” diye konuştu.
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise “Gençlik demek umut demek, özgürlük demek. Sizler Türkiye'nin umudusunuz, geleceğisiniz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti