Bayburt'ta kar yağışı sonrası yüksek kesimlerin beyaza bürünmesiyle birlikte, karla mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Gece saatlerinde yaşanan aşırı soğuk, günlük yaşamı zorlaştırırken, sokaklarda sessizlik hâkim. Evlerinde zaman geçiren vatandaşlar, soba üzerinde kestane ve patates közleyerek kışın tadını çıkarmaya çalışıyor.
Soğuk hava ve kar yağışının daha etkili olduğu Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde akarsular ile çeşmeler donarken, göletlerin yüzeyi de buzla kaplandı. Donmuş göletler, Sibirya’yı aratmayan manzaralar oluşturdu. Çocuklar, poşetlerle kayarak eğlenirken, vatandaşlar araçlarını korumak için halı ve battaniyelerle önlem aldı.
Yetkililer, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürebileceğini belirterek, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu süreçte, özellikle yolda yürüyenlerin ve araç kullananların daha temkinli olmaları gerektiği vurgulandı.