Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası'nın ikinci gününde slalom etabı, Çoruh Nehri üzerinde yer alan Genç Osman Mahallesi'ndeki DSİ Köprüsü'nde başladı ve Taş Köprü'de sona erdi. İlk gün yapılan sıralama ve kafa kafaya yarışlarının ardından, ikinci günde sporcular akıntıya karşı mücadele verdi. Hakem düdüğüyle suya inen sporcular, parkur boyunca yerleştirilen kapılardan en hızlı ve hatasız bir şekilde geçmek için çaba sarf etti. Bu yılki şampiyonada, kadın, erkek ve karma kategorilerinde yarışan takımlar, derece elde etmek için kıyasıya bir yarış sergiledi.
Üniversite Sporları branş temsilcisi Doç. Dr. Yunus Emre Çingöz, Bayburt'ta düzenlenen organizasyonun bu yıl ikinci kez yapıldığını belirtti. Çingöz, "Bu yıl Bayburt'ta üniversiteler arası rafting şampiyonası ikinci kez düzenleniyor. Toplamda 6 üniversiteden 48 sporcu katılım sağladı. Yarışlarımızda kafa kafaya, kapı yarışları ve nehir inişleri gibi üç farklı etap bulunuyor," dedi. Yarışları izlemeye gelen Rukiye Develi, bu yılki yarışların da geçen seneki kadar heyecanlı geçtiğini ifade ederek, "Bayburt takımını destekliyorum, ancak iyi olanın kazanmasını diliyorum," şeklinde konuştu.
Toplamda 6 üniversiteden 48 sporcunun katılım gösterdiği şampiyona, yarın Kaleardı Mahallesi'ndeki Dede Paşa Parkı'nın Çoruh kolunda gerçekleştirilecek nehir inişi etaplarıyla sona erecek ve şampiyon takım belirlenecek.
