Kop Dağı Geçidi'nde yaşanan buzlanma, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yol yüzeyinde kayganlaşmalara yol açtı. Özellikle rampa ve virajlarda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar, kaygan yolda ilerlemekte güçlük çekerken, durmak zorunda kaldı.
Gece saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde buzlanmanın daha da etkili olduğu gözlemlendi. Bu durum, güzergah boyunca ilerlemeyi zorlaştırdı ve ulaşım, zaman zaman kontrollü bir şekilde sağlandı. Sürücüler, buzlanma nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Ayrıca, 14 yıldır tamamlanamayan Kop Tüneli'nin hâlâ hizmete girmemiş olması, sürücülerin yaşadığı sıkıntıları artırıyor. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte, sürücülerin daha rahat bir nefes alması bekleniyor ve ulaşım koşullarının iyileşeceği umuluyor.
