Bayramın Tadı Mersin’de Çıktı, Halk Plajları 50 Bin Tatilciyi Ağırladı

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için aldığı tedbirlerle Mersin genelinde sorunsuz bir bayram yaşanmasını sağladı.

15 Ağustos 2019 Perşembe, 15:42
Bayramın Tadı Mersin’de Çıktı, Halk Plajları 50 Bin Tatilciyi Ağırladı
-

Büyükşehir, mobil kesim ünitesi, mezbahalar, ilaçlama çalışmaları, kent genelinde sürdürülen temizlik çalışmaları ve halk plajlarında verdiği hizmetlerle vatandaşlardan tam not aldı.
İşletmesi Büyükşehir Belediyesi’nde olan halk plajları bayramda 50 bin tatilciyi ağırladı. Bayramda vatandaşları en çok memnun eden hizmetlerden birisi Yemişkumu Halk Plajı’na kazandırılan engelli rampası oldu. Başkan Seçer’in Kurban Bayramı’na yetiştirmek için sözünü verdiği engelli rampası, bayram öncesi hizmete sunuldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında aldığı tedbirlerle Mersin genelinde sorunsuz bir bayram yaşanmasını sağladı. Mobil kesim ünitesi, mezbahalar, ilaçlama çalışmaları, kent genelinde sürdürülen temizlik çalışmaları ve halk plajlarında verilen hizmetler, Mersinliler’in yüzünü güldürdü. İşletmesi Büyükşehir Belediyesi’nde olan halk plajları bayramda 50 bin tatilciyi ağırladı.
Modern mezbahalar ve kesim üniteleri vatandaşların memnuniyetini kazandı
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında aldığı tedbirler ve hayata geçirdiği modern sistemlerle vatandaşların memnuniyetini kazandı.
Bayramda 26 mobil kesim yeri ve 8 mezbahada alınan önlemler sayesinde kesim işlemlerinde hiçbir aksaklık yaşanmadı. Hijyenik şartlarda, güvenli ve düzen içinde, uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, Büyükşehir Belediyesi’ne ait kesim alanlarında 6 bin 73 küçükbaş ve 686 büyükbaş kurban kesildi. Alınan önlemlerle kurban kesimleri hijyenik ve modern aletlerin kullanıldığı bir ortamda gerçekleştirildi.
Yeni bir hizmet: Seyyar kesim ünitesi
Büyükşehir Belediyesi bu Kurban Bayramı’nda yeni bir hizmeti daha vatandaşlara sundu. Mersin’de ilk defa Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi’nde bulunan ve Toroslar Belediyesi’ne ait kurban satış yeri içerisindeki seyyar kesim ünitesinde Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü halka ücretsiz kesim hizmeti verildi. İlk kez verilen ve vatandaşların memnuniyetle karşıladığı seyyar kesim ünitesinde, 482 küçükbaş hayvan kesimi yapıldı.
325 personel görev aldı
Büyükşehir Belediyesi, kurduğu profesyonel ekiplerle modern mezbahaları ve mobil kesim üniteleri ile vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesini sağladı. Vatandaşların memnuniyetini kazanan çalışmalarda, 249 kasap ve 76 yardımcı personel olmak üzere toplam 325 personel görev aldı.
Bayramda Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve kesim alanlarını tercih eden vatandaşlar kurbanlıklarını zahmetsiz bir şekilde kestirmenin yanı sıra güler yüzlü çalışanlardan hizmet almanın mutluluğunu yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkânlardan faydalanarak dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlar, verilen hizmetten oldukça memnun kaldı.
Bayram sonrası ilaçlama çalışmaları sürüyor
Kurban Bayramı sırasında ve sonrasında oluşabilecek çevre ve koku kirliliğinin önüne geçmek için tüm ekipleri ile ilaçlama ve temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçti.
Ekipler, bayram esnasında tertemiz ve sağlıklı bir kent için mobil kesim üniteleri, mezbahalar, mezarlıklar, kurbanlık satış yerleri, çöp konteynırları, sokaklar ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında olan kurban kesim yerlerini düzenli olarak ilaçladı. Ekipler bayram sonrası ilaçlama çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürüyor.
Tatilcilerin tercihi Mersin oldu
İşletmesi Denizkızı A.Ş.’de olan Mersin’in en güzel halk plajları Kurban Bayramı’nda tatilcilerin uğrak merkezi oldu. Büyükşehir Belediyesi, Kızkalesi, Susanoğlu, Yemişkumu, alanını genişlettiği Kocahasanlı, Ayaş, Kumkuyu, Yapraklıkoy, Sultankoyu ve bunlara ek olarak Mersin’e kazandırılan Olbios Tırtar, Töbank, Soli, Taşkıran, Pompei ve Arpaçbahşiş sahilleri ile toplam 14 bölgede yaklaşık 50 bin tatilciyi ağırladı.
Yerli ve yabancı turistlerin sorunsuz, güvenli ve keyifli bir tatil geçirmeleri için plajlarını hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayrak kriterlerine uygun tertemiz ve güvenli plajları ile tatilcilerden tam not aldı.
Engelli rampası sevindirdi
Bayramda vatandaşları en çok memnun eden hizmetlerden birisi de Yemişkumu Halk Plajı’na kazandırılan engelli rampası oldu. Başkan Seçer’in Kurban Bayramı’na yetiştirmek için sözünü verdiği engelli rampası, bayram öncesi hizmete sunuldu. Rampa sayesinde engelli vatandaşlar denize rahatlıkla girerek, tatilin keyfini çıkardı.
Bayramın Tadı Mersin’de Çıktı, Halk Plajları 50 Bin Tatilciyi Ağırladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı