Belediye Başkanı Şevket Can Basınla Kahvaltıda Buluştu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Basınıyla kahvaltıda bir araya geldi, Başkan Can, “Büyükşehir Yasasını 330 Bin İnsanımıza Hissettirmedik”dedi.

10 Ekim 2017 Salı, 12:14
Belediye Başkanı Şevket Can Basınla Kahvaltıda Buluştu
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Büyükşehir yasasında en büyük sıkıntıyı Tarsus Belediyesinin çektiğini, 330 bin Tarsusluya hissettirmediklerini söyledi.

Şelale Otağı Kıl Çadırda basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tarsus’a hizmet konusunda kendileriyle yarıştıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, konuşmasına Tarsus Sebze ve Meyve Halinde meydana gelen yangından dolayı esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.
Başkan Can, “Bu güne kadar 23 açılış gerçekleştirdik. Tarsus Belediyesi olarak yol haritamız belli. 10 gün önce Ergenekon Mahallemizde kapalı yüzme havuzu, semt pazarı, düğün salonu, spa, hamam çok amaçlı tesisin açılışını gerçekleştirdik, bir prestij projesiydi. Şu anda da karşımızda bulunan Musa Bey vakfı ile ilgili proje aşaması bitti, keşif aşamasına geçti. Belki bu yılın sonunda yada önümüzdeki yılın başlarında ihalesini gerçekleştirip 2018’in sonuna da karşı tarafı düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şuan da yine bir prestij projemiz Kırklarsırtı Mahallemizde gösteri merkezi inşaatımızın ihalesini gerçekleştirdik, inşaatımız şuan da başladı. Türkiye’de bir ilk olacak. Yaklaşık 15 milyonluk proje 1. aşamasının ihalesini gerçekleştirdik. Bunun haricinde 11 mahallemizde kentsel dönüşüm ile ilgili imar uygulaması gerçekleştirdik. Şuan da Duatepe ve İsmetpaşa mahallemizde iki yüklenici firma burayla ilgili çalışmayı başlattı, vatandaşlarımızla sözleşme imzalıyorlar. Malum kentsel dönüşüm ile ilgili süreç uzun bir süreç, en azından başlangıcını yaptık” dedi. 13 Ekim Cuma günü Kemalpaşa Camiini hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Can, “Cami inşaatlarımız devam ediyor. Cuma günü 1. Camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Cuma günü Kemalpaşa mahallemizin açılışı var bu vesile ile bütün basın mensuplarımızı davet ediyorum. Cumartesi günü de 606 çocuğumuzun sünnet törenini gerçekleştireceğiz. Bu sünnet merasimine de Cumartesi günü saat 12:00’de Belediye Tesislerimizde yemekli, mevlitli ve özellikle de bir şehir turu yaparak sünnet merasimini yapacağız, şimdiden davetlisiniz. Bu sünnet projesini önemsiyorum. Önümüzdeki sene de inşallah 1000 tane çocuğumuzu sünnet ettirmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu
 
BELEDİYEDEN 1 KURUŞ PARA ÇIKMADAN TARSUS’A HİZMET EDİLECEK Başkan Can, “Tarsus Belediyesi Suriyelileri işe alacak diye basında ve sosyal medyada gündem oluşturuldu. Aslını sizlere anlatmak istiyorum. Yuvam Derneği bizlere müracaat etti, sosyal bir proje. Bu Yuvam Derneğinin işçi çalıştırma projesini birçok belediyede uyguluyor. Bu proje Suriyeli ve Türk vatandaşlarımız olarak yarı yarıya işçi çalıştırma projesi. Biz de ilk etapta 100 kişilik protokol imzaladık, 50 tane Suriyeli, 50 tane Türk. Netice itibariyle bu insanların sigortası, maaşı Yuvam Derneği tarafından ödeniyor. Baktık belediyemizin bütçesinden 1 lira dahi çıkmıyor. Bunu yapan örnek belediyeler var. Biz de bu projeyi gerçekleştirirsek şehrimizde vatandaşlarımıza daha fazla hizmet yapmak için uygun gördük. Ama tabi işin aslını bilmeden eleştirmek kolaydır. Bu bir hükümet projesidir” ifadesini kullandı.
 
PAYLAŞIM KUTUSUNDAN GELEN KIYAFETLER HAKKANİYETLE MUHTAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR
Şehrin muhtelif noktalarına yerleştirdikleri paylaşım kutularından toplanan kıyafetlerin hakkaniyetle dağıttıklarının altını çizen Başkan Can, “Ayrıca şehrimizin belirli noktalarına paylaşım kutuları koyarak, kitabından oyuncağına, ayakkabısından ceketine kadar vatandaşlarımızın kullanmadıkları veyahut ta eski diye nitelendirdikleri eşyaları bizim arkadaşlarımız paylaşım kutularından alarak ayrım yapmadan şehrimizin içerisindeki dar gelirli vatandaşlarımıza düzenleyerek, biraz da tamir ederek dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Bunların satışı söz konusu değildir, olamazda” dedi.
 
KOKU İÇİN BÜTÜN KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ Son günlerde ilçede yaşanan koku için bütün kurumları göreve davet eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Yine şehrimizde özellikle yaz aylarında ciddi bir şekilde kötü koku mevcuttur. Bunun sebebi köylülerimizin yada arazi sahiplerinin amonyum nitratlı gübre yerine tavuk ve tavuk atıkları ilgili gübre kullanmalarından kaynaklanıyor. İşin özeti bu. Bu konuda bütün kurumları göreve davet ediyoruz, bu iş sadece belediyenin işi değil” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR YASASINDAN EN ÇOK ETKİLENEN TARSUS BELEDİYESİ’DİR Büyükşehir yasasıyla ilgili en çok etkilenen belediyenin Tarsus Belediyesi olduğunu kaydeden Başkan Can, “Tarsus belediyesi olarak 3 yılda büyükşehir belediyesi yasasına alışmamız kolay olmadı. Çünkü bir bütün olarak belediye yönetmeye alışmışız. Devamlı hizmet eden bir belediyeyiz. %60 gelir azalmışken, 179 mahalleye hizmet yapmaktayız. 330 bin insana hissettirmedik. Bizler etkilendik ama vatandaşa hissettirmedik. Gelirimiz azalmasına rağmen hizmet atağı yapıyoruz. Vatandaşımız belediyeyi değerlendirirken, siyaseti bir kenara bırakıp düşünmesi lazım. Belediye yapmış olduğu hizmetleri yerinde harcıyor mu güzel hizmetler yapıyor mu, buna göre değerlendirmek lazım. Bu yasayla Köylerde çöpümüzü toplamaya başladık. Büyük şehir yasasından en fazla faydalanan köylerdir. Köylerden belediyeye giriş yok. Yasayı da çıkaran büyüklerimiz olduğuna göre helal hoş olsun. Tarsus Belediyesi 3 yılda 23 hizmet aldı” şeklinde konuştu.
 
TARSUS’UN MENFAATI İÇİN BÜTÜN KURUMLARA YARDIM EDİYORUZ
 
Başkan Can, Tarsus’un menfaati için bütün kurumlara yardım ettiklerini ifade ederek, “Kredi yurtlar kurumuna eski belediye binasını ücretsiz verdik. Talep bizden gitti. Kredi yurtlara talebi ben götürdüm. Bu bir nokta atışıdır. Şehir merkezindeki esnafımız faydalansın. Tarsus Belediyesi olarak Milli Eğitimin ve Kaymakamlığın örtülü ödeneği olmadığı için iki tane okul yapılamamış. Bana intikal etti. Biz varız dedik. 500 bin TL’yi meclis onayıyla Milli eğitime aktardık. 2 tane Okul inşaatına başlandı. Resmi kurumlarla çalışma budur. Tarsus organize sanayine gelecek çet raporu için 300 bin TL. yi meclis kararıyla aktardık. Çamtepe gişelerini geçince Gıda ve İhtisas Organize Sanayi için başladığında 5-10 bin hemşerimiz işe başlayacak. Bunun için 300 bin TL.’yi seve seve veririz. Şehrimize yatırım yapan hangi yatırımcıysanız belediye olarak varız, çünkü Belediyeler şehri temsil eder. Talepler uygunsa değerlendiririz. Cezaevini ihtiyacı olan klima ve kadınlar koğuşunda buzdolabı talebi vardı, Meclisimizde karar aldık. Gönderdik. Ceza evi resmi kurumdur. Bizde bundan rahatsızlık değil memnuniyet duyduk” dedi Bunların haricinde yaptığımız hizmetlere kısaca değinmek istiyorum. Hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Can, “Berdan projesine giriyoruz Zorbaz vakfıyla takasa girdik. Tozkoparan tarafında 100 küsur dönümü belediye olarak tapusunu aldık. Kavaklı tarafında yol açımına başlıyoruz. Baraj yolundaki tek şerit olan köprüyü iki şerite dönüştürüyoruz. Bunlar hep nokta atış. Dış mahallelerde taziye evi projesini Tarsus’ ta yapmamız bir nokta atışı. Tarsus 45 mahalleden oluşuyor. Her mahallenin talebi farklı oluyor. Mahallenin isteği doğrultusunda o mahallenin ihtiyacını gideriyoruz. Yapılan her hizmet muhtarlarla, mahalle sakinleriyle ortak karar alınarak yapılmıştır. Güneş enerjisinden elektrik üretimi ihalesi başladı. Bir yıl sonra elektrik üreteceğiz. Tarsus belediyesine ilerleyen yılara büyük bir gelir sağlıyoruz. Şehit ailelerine 68 tane konut verdik. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyorum. Tarsus’ta nokta atış yerinde harcama ortak düşünce. Ve uygulama. Bizleri bu şekilde değerlendirin. Biz hizmette yarışıyoruz. Biz kendimizle yarışıyoruz. Biz paramızı yerinde ve vatandaşımızın isteği doğrultusunda harcıyoruz. Yeşilyurt mahallesinde boş arsa için vakıfla görüştük son noktadayız. Anıt mahallesinde pazar yeri ve cami yapmak için yer arayışındayız. Her yer bize ait değil, Bunun için 6.5 trilyon para harcadık. Şelale olduğu cadde için sağlı sollu genişleme projesi için 10 milyon para verdik. Şelaleyi cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Yol haritamız bellidir. İlerleyen zamanlarda her ay bir açılışımız gerçekleşecek. Özellikle otel, Musa Bey Vakfı ve Kleopatra meydanı projelerimiz hazır. Raporlar çıktıktan sonra Kleopatra meydanımız vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.
 


Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti