Bursa'da 70 Yaşındaki Kadın, Platine Rağmen Tarımda Çalışıyor

Bursa'da 70 yaşındaki Fatma Güney, belinde 8 platin olmasına rağmen tarlalarda çalışarak geçimini sağlıyor. Manyas, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarında salçalık domates ve kapya biber üretiliyor.

Bursa'da 70 Yaşındaki Kadın, Platine Rağmen Tarımda Çalışıyor
Bursa'da 70 yaşındaki Fatma Güney, belinde 8 platin olmasına rağmen tarlalarda çalışarak geçimini sağlıyor. Manyas, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarında salçalık domates ve kapya biber üretiliyor.

Bölgedeki tarım faaliyetleri devam ederken, fide dikimi büyük oranda tamamlandı ve şimdi yabancı otlarla mücadele için çapalama dönemine geçildi. Ancak mevsimsel yoğunluk nedeniyle tarım işçisi bulmakta zorluk çekiliyor. Tarla sahipleri, çevre ilçe ve köylerden işçi temin etmek için araçlarla taşıma yapıyor. Bu süreçte, 70 yaşındaki Fatma Güney'in azmi dikkat çekiyor.

Güney, çocukluğundan bu yana yaklaşık 60 yıldır tarım sektöründe çalıştığını belirtiyor. Fidelerin dikiminden çapasına ve hasadına kadar her aşamada aktif rol alıyor. 10 yıl önce geçirdiği ağır ameliyat sonrası doktorunun "hareket et" tavsiyesine uyarak tekrar tarlalara döndüğünü ifade ediyor. Evde kalmanın kendisine iyi gelmediğini dile getiriyor.

Eşinin de kalp ameliyatı geçirmesi nedeniyle çalışamadığını belirten Güney, dört çocuğunu büyütüp evlendirdiğini vurguluyor. "İş başa düştü. Zor oluyor ama ekmek parası için çalışmak zorundayım" diyor. Özellikle hasat döneminin kendisi için zorlu geçtiğini, ameliyat sonrası altı ay dinlendikten sonra günlük yevmiye ile tarlalara geri döndüğünü belirtiyor. "Oturunca belim ve boynum daha çok ağrıyor, tarlada hareket ettikçe kendimi daha iyi hissediyorum" şeklinde konuşuyor.

Yaşına rağmen geçim mücadelesini sürdüren Güney, tarladaki çalışma disipliniyle çevresindekilerin takdirini topluyor ve genç işçilere örnek olmaya devam ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin