Beykoz'da Yolsuzluk Davasında Köseler'in Tutukluluk Hali Sürüyor

Beykoz'daki yolsuzluk davasında, sanıklar için çeşitli suçlamalar sıralandı. Mahkeme, tutuklu olan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma tarihi ise 5 Haziran 2026 olarak belirlendi.

Beykoz'da Yolsuzluk Davasında Köseler'in Tutukluluk Hali Sürüyor
Beykoz'daki yolsuzluk davasında, sanıklar için çeşitli suçlamalar sıralandı. Mahkeme, tutuklu olan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma tarihi ise 5 Haziran 2026 olarak belirlendi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması, 26 Mayıs'ta açılan kamu davası ile devam ediyor. Dosyada, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 26 sanığın "ihaleye fesat karıştırma", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüte üye olma", "örgüte yardım etme" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" gibi suçlarla yargılanması talep ediliyor.

İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Köseler’in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş ve firma sahibi Havva Dinler’in tutukluluk halleri de devam ettirildi. Mahkeme, bilirkişi raporunun dönüşünü beklemeye karar verirken, eksik hususların giderilmesi için de talimatlar verdi.

İddianamede, Beykoz Belediyesi’nin çeşitli müdürlükleri aracılığıyla yapılan mal ve hizmet alımlarında usulsüzlükler olduğu vurgulanıyor. Soruşturma dosyasında, bazı ihalelerde dönüşümlü teklifler alındığı, işlerin parçalara bölündüğü ve ihaleye katılan firmalar arasında bağlantılar bulunduğu iddia ediliyor. Ayrıca, şartnamelerin belirli firmaları avantajlı hale getirecek şekilde hazırlandığı da tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, eski başkan danışmanı Eyüp Halit Bayazıt ve diğer bazı müdürler hakkında da işlemler başlatıldı. Ayrıca, 15 firma yetkilisi hakkında da ilgili suçlardan işlem yapıldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, Alaattin Köseler’i 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince 4 Mart 2025’te görevinden uzaklaştırmıştı. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 5 Haziran 2026 tarihine erteledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin