Bilecik Pazaryeri'nde Eski Hükümet Konağı Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde eski hükümet konağı, sosyal yaşam alanına dönüştürülmek üzere yeniden projelendiriliyor. Bu dönüşüm, ilçenin sosyal hayatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Bilecik Pazaryeri'nde Eski Hükümet Konağı Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde eski hükümet konağı, sosyal yaşam alanına dönüştürülmek üzere yeniden projelendiriliyor. Bu dönüşüm, ilçenin sosyal hayatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Pazaryeri ilçesinde uzun yıllar kamu hizmetlerine hizmet veren eski hükümet konağı, artık yeni bir amaca hizmet edecek. Yıkım kararı bulunan bina, Pazaryeri Belediyesi’ne devredilerek sosyal yaşam alanı haline getirilecek. İlçeye kazandırılan modern hükümet konağı, yaklaşık bir yıldır hizmet veriyor ve kamu kurumları, bu yeni binada daha düzenli bir ortamda vatandaşlara hizmet sunuyor. Eski binanın geleceği ile ilgili süreç ise artık netlik kazandı. Geçtiğimiz yıllarda ilçenin ihtiyaçlarına uygun yeni hükümet konağı için yer tahsisi yapılmış, otogar binası ve çevresi ilgili kuruma devredilerek yapım süreci hızlandırılmıştı. Yeni hükümet konağı tamamlanarak hizmete alındığında, kamu hizmetlerinde fiziki koşullar iyileştirilmiş oldu ve boşalan eski bina için dönüşüm süreci başlatıldı.

Kamu Hizmetleri Daha Modern Hale Geliyor

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni hükümet konağının ilçeye kazandırılması ve eski binanın belediyeye devredilmesi sürecinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tekin, "Yeni Hükümet Konağı yatırım sürecini yoğun gayret ve kararlı takibimizle tamamladık. İlçemizin ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir hizmet binasını hemşerilerimizin kullanımına sunduk. Kamu kurumlarımız artık daha çağdaş ve düzenli bir ortamda hizmet veriyor. Bununla birlikte çarşı meydanımızı ve eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alanı belediyemizin envanterine kazandırdık. Yıllarca ilçemize hizmet eden ancak artık ihtiyaca cevap veremeyen eski binayı yıkarak yerine modern bir sosyal yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bu alanla birlikte vatandaşlarımızın dinlenebileceği, sosyalleşebileceği ve çeşitli etkinliklere katılabileceği yeni bir cazibe noktası oluşturacağız. İlçemizin sosyal hayatını canlandıracak ve şehir estetiğine katkı sağlayacak bu dönüşümün önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Halil Eldemir ve İl Başkanımız Serkan Yıldırım’a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin