Pazaryeri Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Zekiye Tekin başkanlık etti. Meclis'in yeni dönem görev dağılımları çerçevesinde Meclis 1. ve 2. başkan vekillikleri için seçimler yapıldı. Katip üyeler ve yedek katip üyeler belirlendikten sonra, belediye encümeni ve imar komisyonu üyeleri de tek tek seçilerek görevlerine başladı.
Meclis 1. Başkanvekili Kura ile Seçildi
Toplantının en ilgi çekici anı, Meclis 1. Başkanvekilliği seçiminde yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Selami Özdil ile Yeniden Refah Partisi'nden Kadir Naz arasında eşit oy çıkması üzerine kura çekimine gidildi. Heyecan dolu anların yaşandığı kura sonucunda Selami Özdil, Pazaryeri Belediyesi'nin 1. Başkanvekili olarak belirlendi.
Raporlar Görüşüldü, Komisyonlar Belirlendi
Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin belirlenmesinin ardından, 2025 yılı faaliyet raporu meclis gündemine alındı. Rapor detaylı bir şekilde görüşülerek değerlendirildi, ayrıca 2025 yılı denetim raporu da okunarak meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.
Çarşı Mahallesi’nde Trampa Kararı
Gündemde öne çıkan başlıklardan biri de Çarşı Mahallesi'ndeki bazı ada ve parsellere yönelik trampa (takas) işlemleri oldu. Söz konusu düzenleme, meclis üyelerinin görüşleri doğrultusunda karara bağlandı. Toplantıda ayrıca açık yüzme havuzunun bir yıl süreyle tahsisi, imar komisyonu raporunun değerlendirilmesi ve üst yapı onarım bedeline ilişkin konular da ele alındı. Tüm maddeler ayrıntılı bir şekilde görüşülerek karara bağlandı.
Başkan Tekin'den Anlamlı Hediye
Toplantı sonunda Başkan Zekiye Tekin, meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti ve alınan kararların ilçe adına hayırlı olmasını diledi. Tekin, ayrıca meclis üyelerine Türk bayrağı portresi hediye etti.
