Bilecik Adliye Sarayı'nda görülen duruşmada, bilirkişi heyetiyle keşif kararı alındı. Kristal-İş Sendikası temsilcisi İsmail Ayer, sendikal mücadelelerinin devam ettiğini vurguladı.
Davada Neler Yaşandı?
Bilecik Cam-İş Madencilik A.Ş. çalışanları, Bursa Kristal-İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle iş yeriyle sendika arasında süregelen 'Yetki ve iş kolu' davasının 4. duruşması bu sabah Bilecik Adliye Sarayı'nda gerçekleştirildi. Duruşma sonrasında açıklama yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Bölge Temsilcisi İsmail Ayer, 2014 Eylül ayından bu yana sendikal örgütlenme mücadelesinin sürdüğünü ifade etti.
Ayer, “Eylül 2014’ten bu yana sendikal örgütlenme mücadelesi veren Cam-İş Madencilik çalışanı Kristal-İş Sendikası üyelerinin bakanlık tarafından aldığı Toplu İş Sendikası çoğunluk tespiti ve işverenin açtığı haksız iptal davasının dördüncü duruşmasından çıktık. Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi, dosya üzerinden 'Bilirkişi incelemesine' karar verdi. Bir sonraki celse 11 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilecek ve bu tarihte emekçi ve örgütlü işçilerin hakkı olan toplu iş sözleşmesinin yetkisinin nihayete ereceği bildirilmektedir” şeklinde konuştu.
İşveren Baskısı ve Telkinler
Ayer, görülen 'Yetki' davasının ertelendiğini ve sebebinin bilirkişi heyetiyle keşif kararı alınması olduğunu belirtti. Ayrıca, “Cam-İş Madencilik çalışanları Kristal İş Sendikası üyeleri, üyelikleri yapıldığı esnada Cam-İş kolunda olmalarına rağmen işveren baskısı ve telkinleri sonucu Çalışma Bakanlığı'nın iş kolunu haksız bir şekilde değiştirdi. Kristal-İş Sendikası tarafından açılan İş Kolu Tespit davasında, Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi bilirkişi heyetiyle birlikte kesif kararı alınmış olup mahkeme 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi” diyerek durumu özetledi.
Cem Kaan Toka
Bilecik'te Şişecam Çalışanlarının Dava Süreci Sürüyor
Bilecik'te Şişecam'a bağlı Camiş Madencilik ile sendika arasındaki dava, 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi.