Bingöl'de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimleri, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 52 yıl boyunca bu görevi yürüten Ali Bayram, Selahattin Alparslan ile karşı karşıya geldi. Oda binasında yapılan seçimde, Alparslan 433 oy alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Ali Bayram ise 234 oyla seçimden ayrıldı. Seçim sonuçları açıklandığında, Alparslan ve Bayram’ın kucaklaşması alkışlarla karşılandı. Seçim sürecinin olgunlukla tamamlanması dikkat çekti.
Yeni başkan Selahattin Alparslan, konuşmasında Ali Bayram'a ‘çınar’ benzetmesi yaparak, “Ali ağabey bizim büyüğümüzdür, değerimizdir. Onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Demokrasi çerçevesinde bir seçim oldu” dedi. Alparslan, esnafların sesi olma amacını vurguladı.
Ali Bayram ise, “52 yıl boyunca Bingöllülerin bana duyduğu güveni boşa çıkarmadım. Değerli arkadaşım Alparslan'a her konuda destek olacağım” diyerek, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleşen bu seçimle birlikte, yeni yönetim süreci resmen başlamış oldu.