Türkiye’nin kış turizmi açısından önemli merkezlerinden biri olan Uludağ’da, soğuk hava etkisini artırmaya devam ediyor. Hava sıcaklığı -7 dereceye kadar düşerken, kar kalınlığı 76 santimetre olarak ölçüldü. Bu durum, bölgedeki kayak pistlerinde yoğun bir kalabalığın oluşmasına sebep oldu. Hafta içine rağmen, pistlerdeki hareketlilik dikkat çekti.
Uludağ’a akın eden turistler, beyaz örtüyle kaplı bu güzel manzaranın tadını çıkarıyor. Şehir merkezinden günübirlik gelen ziyaretçiler de, karın keyfini çıkarmak için bölgeye akın etti. Hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi ve kar kalınlığının artması, kayak severlerin ilgisini daha da artırdı. Bu yoğun ilgi nedeniyle, kayak tesislerinde doluluk oranları yükseldi.
Kar küreme çalışmaları aralıksız devam ederken, Jandarma ekipleri de ziyaretçilere kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Manisa’dan gelerek Uludağ’da karın keyfini çıkaran Ferdi İmli, “Manisa’dan geldim, burayı çok sevdim. Otelde kaldık, daha önce Isparta’ya gitmiştim, buraya ilk defa geliyorum. Herkese tavsiye ederim, çıkın çıkın gelin” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan gelen bir arkadaş grubu, karın keyfini çıkarmak için Uludağ’ı tercih etti. Esila Usta, “Gayet güzel geçti, bu sezon fazla kar yağışı var. Bugün pazartesi olduğu için pistler daha boş, daha rahat, çok güzel. İkinci defa geliyoruz, gayet güzel, çok beğendik” şeklinde görüşlerini dile getirdi.