Bisikletliler 3 Gün Boyunca Tarsus’un Tarihine Doğru Pedal Çevirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’, 3 gün süren keyifli programların ardından son buldu.

09 Mayıs 2022 Pazartesi, 23:27
Bisikletliler 3 Gün Boyunca Tarsus’un Tarihine Doğru Pedal Çevirdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Pedallarımız Tarihe, Yüzümüz Geleceğe Dönük’ sloganıyla Tarsus’ta bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’, katılımcılara unutulmaz anılar bırakarak final yaptı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 6 Mayıs’ta çaldığı düdükle Kleopatra kapısında başlayan festival coşkusu, 3 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle Tarsus’un tarihine aktı.

3 gün dolu dolu festival

Kent merkezindeki 3.2 kilometrelik bisiklet turuyla başlayan festival, 3 gün boyunca kent turlarıyla devam etti. Mersin merkezden ve Türkiye’nin birçok ilinden festivale gelen katılımcılar, Tarsus tarihinin derinliklerine doğru pedal çevirdi. 6 Mayıs’ta başlayan açılış turunun ardından bisikletliler, Adanalıoğlu ve Kazanlı sahilleri ile yakın köyleri dolaştı. İkinci günde; Nusret Mayın Gemisi, Huzurkent ve Girit Köyü’nü gezerek öğlen saatlerinde Yarenlik Alanı’ndan Amerikan Koleji’ne doğru ‘Kültür Turu’ düzenleyen bisikletliler, festivalin son gününde ise Tarsus Şelalesi, E-5 Karayolu üzerinden Sağlıklı Köyü’ndeki Roma Yolu’na doğru pedal çevirdi. Bisikletliler, Tarsus Barajı ve Tarsus Doğa Parkı’na doğru çevirdikleri pedallarla festivalin kapanış turunu attı.

Festivalin ilk gününden itibaren katılımcılar, Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandı. 3 gün boyunca yakılan kamp ateşleri ve müzikli eğlenceler ile bisikletliler kentten unutulmaz anılarla ayrıldı.

“Bu festivalin, geleneksel hale gelmesini sağlayacağız”

Festival açılışında bisikletlilerle birlikte pedal çeviren Başkan Seçer, şu ifadeleri kullandı:
“Kleopatra Bisiklet Festivali, Tarsus’ta bir ilk. İnşallah her yıl hep beraber bu festivalin devam etmesini, geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanıcısıyım. Haftanın en az 3 günü Mersin’de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahilde gezerim, spor yaparım. Gayet de memnunum, herkese de tavsiye ediyorum, hemen bir bisiklet alsınlar ve pedal çevirmeye başlasınlar.”

“Festivalimiz çok güzeldi”

Dolu dolu bir festival coşkusu ile güzel anılar biriktiren bisikletliler, kentten ayrılmadan önce yaşadıkları duyguları dile getirdi. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek duygularını paylaşan Cemile Yurtsever, “Her şey çok güzeldi. Çok memnun kaldım. Festivalimiz, gittiğimiz yerler çok güzeldi. Girit Köyü çok güzeldi. Seneye yine görüşürüz inşallah” dedi.

“Unutamayacağımız bir festival yaşadık”

Balıkesir’in Akçay ilçesinden festivalde yerini alan Sema Gücü, festivali çok beğendiğini belirterek, “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir karşılama yaptı bize. Doğal güzellikleri görmek, güzel lezzetleri tatmak için geldik. Güzel insanları tanıdık. Şehrinizi kendi şehrimizde formaları giyerek tanıtmayı düşünüyoruz. Çok güzel geçti. Parkurlar çok güzeldi. Sağ olsun herkesin emeği çok fazlaydı. Gerçekten unutamayacağımız bir festival yaşadık. Çok güzel anılarla geri dönüyoruz. Her zaman Tarsus’u anlatacağız ve hatırlayacağız ama tekrar da geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“3 gün anlatılmazdı, muhteşem şeyler yaşadık”

Adana’dan katılan Sevilay Kaygısız da geldiği için çok memnun olduğunu söyleyerek, “İlk festivalimdi. İnanın o kadar muhteşem, o kadar güzel oldu ki; Tarsus harika bir şehir. 3 gün anlatılmazdı, muhteşem şeyler yaşadık. Yaptığımız etkinlikler, parkurlarımız, turlarımız, gördüğümüz yerler muhteşemdi. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Hatay’dan katılan Deniz Yüksel de festivalin eğlenceli geçtiğini dile getirerek, “Tarsus’un tarihi yerlerini gezdik. Bu festivalden çok keyif aldık. Kamp alanında çok eğlendik. Bizi çok güzel karşıladılar. Kamp alanı olarak da güzel bir yer seçilmişti. Nehir kıyısında uyanmak çok eğlenceliydi” dedi.

“Çok güzel karşılandık, çok memnunuz”

Mersinli katılımcı Burçin Kudretoğlu, Tarsus’un tarihi yerlerini Kleopatra Bisiklet Festivali’yle görmeye geldiklerini belirterek, “Çok güzel karşılandık, çok memnunuz. Kamp alanımız, yemeklerimiz, sıcak suyla duşlarımız, belediye otobüsleri, ambulanslar, emniyet her şey dört dörtlük. Herkes çok ılımlı yaklaştı, güler yüzle karşıladılar bizi” ifadelerini kullandı.

Tarsus Bisiklet Topluluğu’ndan Ahmet Özpınar, “İnsanların güler yüzlü olması, bisiklet sürme, farkındalık yaratmak, ‘yollarda biz de varız’ demek çok önemli. Bunun için yollardayız. Tarsus’un tarihi yerlerini gezdik. Gerçekten yorucu da olsa keyifli ve bir o kadar da bizler için gurur verici” dedi.

Festivale katılan küçük katılımcılar da vardı. 13 yaşındaki Metehan Dokuzoğlu, ailesi ile birlikte Adana Kadirli ilçesinden katılım sağladı. Dokuzoğlu, “İyi organize edilmiş. Yemekler, turlar, gezdiğimiz yerler, her şey güzeldi. Ailemle katıldım. Annem, babam ve kardeşim de var. Tarsus çok güzel” sözleri ile duygularını paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti