Bitlis'te gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde bu rakam 30 santimetreye ulaştı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının haftanın devamında süreceğini belirtirken, vatandaşların yağışlı havalarda dikkatli olmalarını önerdi. Ayrıca, eğimi fazla olan bölgelerde çığ riski olduğuna dikkat çekerek, bu alanlarda yaşayanların daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladılar.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının ardından 165 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İlgili il özel idaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına başladığı ifade edildi. Açıklamada, kapanan köy yollarının açılması için 10 ayrı şantiyede toplamda 90 personel ve 70 iş makinesi ile çalışmaların sürdüğü belirtildi. Hava şartlarına bağlı olarak, kapanan yolların en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması hedefleniyor.
Kent merkezinde de, belediye ekipleri ana arterlerin açık kalması için 56 iş makinesi ve 70 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yolların güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyorlar.