Bitlis ilinde meydana gelen bu olayda, Diyarbakır'dan Bitlis yönüne giden C.D. yönetimindeki Yeşil Erciş firmasına ait 46 AEG 3** plakalı yolcu otobüsü, Arıcılık mevkiinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kayarak, polis uygulama noktasındaki kulübeye çarptı. Kaza sırasında kulübede bulunan 4 polis memuru hafif yaralandı. Güvenlik kameraları, otobüsün polis noktasına çarpma anını saniye saniye görüntüledi.
Kazanın ardından yaralı polislerin tedavisinin devam ettiği bildirildi. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, yaralı polis memurlarına gerekli müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti. Kazanın ardından, ilgili birimler olayın nedenleri üzerinde çalışmaya başladı. İlgili yetkililer, kaza ile ilgili incelemenin sürdüğünü ve gerekli raporların hazırlanacağını belirtti.
Bu tür kazaların önlenmesi amacıyla bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılacağı ifade edildi. Yerel halk, kazanın ardından otobüsün hızla kontrolü kaybettiğini ve kış şartlarının kazanın oluşmasında etkili olduğunu dile getirdi. Olay, Bitlis'te trafik güvenliği açısından önemli bir tartışma konusu oldu.