Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Çömlekçi Yağlı Güreş Sahası'nda yapıldı. Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmit ve Karadeniz bölgesinden toplam 150 sporcunun katıldığı güreş müsabakaları, sıcak bir havada gerçekleştirildi. Müsabakaları Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer yetkililerin yanı sıra birçok vatandaş da izledi.
Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu bizim ata sporumuz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğe destek vermeye devam edeceğiz. Sporcularımız er meydanında harika mücadeleler sergiliyor. Bu geleneğin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız," dedi.
Güreş ağalığı ihalesini Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Oral kazandı. Akşam saatlerine kadar süren güreşlerde, Başpehlivan kategorisinde birinciliği Hasan Zeybek elde etti. Baş altı kategorisinde ise Onur Şener birinci oldu. Ayrıca, Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un güreşçisi Ümit Kınalı, küçük orta küçük boy kategorisinde 3.'lük elde etti.
Etkinlikte ayrıca Anneler Günü dolayısıyla seyircilere karanfil dağıtıldı.