Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği ile Çıkarılan Atıklar Sanat Eserine Dönüşecek

Bodrum'da gerçekleştirilen deniz dibi temizliği projeleri kapsamında çıkarılan atıklar, heykel yarışması ile sanat eserlerine dönüştürülecek.

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği ile Çıkarılan Atıklar Sanat Eserine Dönüşecek
Bodrum'da gerçekleştirilen deniz dibi temizliği projeleri kapsamında çıkarılan atıklar, heykel yarışması ile sanat eserlerine dönüştürülecek.
Google News'te Abone Ol

Bodrum Belediyesi'nin gönüllü dalış ekibi, deniz dibi temizliği çalışmalarında önemli bir rol oynamaktadır. Bu kapsamda, Bodrum Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen heykel yarışması, çıkarılan atıkların sanat eserlerine dönüşmesini hedefliyor. 15 Mart - 05 Haziran 2015 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, öğrenciler denizden çıkarılan malzemeleri inceleyerek eserlerinde kullanmak üzere seçiyor. Araç lastikleri, cam şişeler, inşaat demirleri ve balıkçı ağları gibi çeşitli atıklar bu alanda yer alıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Orhan Tekin, projeye katılmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, denizden çıkan malzemelerin öğrencilerin yaratıcılığını zorlayacağını ifade etti. Yarışma sonunda ortaya çıkan eserler, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve ödüller 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde verilecektir. Seçilen eserler, Bodrum genelinde sergilenecek.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin