Bolu'da Grand Kartal Oteli'nin Yönetim Kurulu Üyeleri Savunmalarını Verdi

Bolu'daki Grand Kartal Oteli'nin yönetim kurulu üyeleri, yangın olayı ile ilgili savunmalarını mahkemede sundu. Dört tutuklu sanık, olay gecesi yaşananları ve sorumluluklarını açıkladı.

Bolu'da Grand Kartal Oteli'nin Yönetim Kurulu Üyeleri Savunmalarını Verdi

Bolu'da bulunan Grand Kartal Oteli'nde meydana gelen yangın sonrası tutuklanan otel yöneticileri, mahkemede savunmalarını yaptı. Tutuklu sanıklardan Emir Aras, yangın gecesi montlarını bile almadan oteli terk ettiklerini belirtti. Yangın güvenliği ile ilgili herhangi bir eksiklik bildirilmediğini ifade eden Aras, otelde her katta yangın hortumları ve dört adet yangın tüpü bulunduğunu söyledi. Aras, “LPG faktörü olmasaydı yangın kendi kendine sönebilirdi” dedi. Ayrıca, o gece dumanın geldiği yöne doğru hareket ettiklerini ve dumanın yoğunlaştığı anda dışarı çıkmaya çalıştıklarını kaydetti.

Diğer tutuklu sanıklar Ceyda Hacıbekiroğlu ve Elif Aras, otelde yalnızca tatil amacıyla bulunduklarını, herhangi bir sorumlulukları olmadığını belirtti. Ceyda Hacıbekiroğlu, o gece herkesin seferber olduğunu ve kendisinin de elimden geleni yaptığını ifade ederken, Elif Aras da şirkette görev ve yetkisinin olmadığını vurguladı. Emine Murtezaoğlu Ergül ise, otel yönetiminde yalnızca annelik rolü olduğunu ve eksiklikleri bilmediğini söyledi.

Grand Kartal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, mahkemenin vereceği kararın kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, “Yüce mahkemenin takdiri neyse ona karar verin” şeklinde konuştu. Yangın olayı ile ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, mahkeme tutuklu sanıkların taleplerini değerlendiriyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin