Bolu'da sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla pazar alanında kurulan stantta, vatandaşların fiziksel yaşlarının tespit edilmesi için çeşitli testler uygulandı. Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü bu kampanya çerçevesinde, katılımcılar uzmanların gözetiminde oturup kalkma ve tek ayak üstünde durma gibi kas gücü testlerine katıldılar. Bu sırada yaşlıların gösterdiği performans, çevredeki diğer vatandaşların ilgisini çekti.
Yaşlılar Testteki Performanslarıyla Dikkat Çekti
82 yaşındaki Şeref Güler, testlerin kendisini yormadığını belirterek, "Yormadı, iyi oldu. Bahçe işi yapıyorum, ben hiç durmam. Sabah 06.00’da kalkıyorum ve çalışıyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 70 yaşındaki Sadettin Eraslan, "Çok sağlıklı çıktım. Yaşım 70 ama ‘İyi’ dediler, ‘Çok iyisin sen’ dediler" şeklinde konuştu.
Kampanya Kapsamında Farkındalık Yaratma Hedefi
Bolu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Filiz Bolu, kampanyanın ana amacının sağlıklı yaşama dair farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı. Hareketin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini göstermeyi hedeflediklerini aktaran Bolu, "Kas gücü ve kemik kitlesiyle ilgili kişilerin durumlarını tespit ederek, sorun yaşayan vatandaşlarımızı ilgili yerlere yönlendiriyoruz. 15 yaş üzerindeki herkesi standımıza davet ediyoruz" dedi.