Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılara yönelik eylemleri sebebiyle yargılandığı 'nefret ve ayrımcılık' davasında beraat etti. Özcan, daha önce görevden uzaklaştırılmış ve başka bir suçtan tutuklu bulunuyordu. Özcan’ın, kentteki sığınmacılara yapılan yardımların kesilmesi, su ücretlerine yapılan büyük zammın yanı sıra nikah ücretlerinin artırılması gibi kararlar alması, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının tepkisini çekmişti. Bu durum üzerine Özcan hakkında yapılan suç duyuruları neticesinde, Bolu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'nefret ve ayrımcılık' suçlamasıyla dava açıldı.
Davanın Karar Duruşması
Bugün görülen duruşmada, Tanju Özcan savunma yaparak savcılık mütalaasına itiraz etti. Özcan, mahkemede yaptığı açıklamada, "Hazırlanan mütalaa eksik. Suç unsuru oluşturduğu iddia edilen eylemler icra hareketi oluşturmadığından ve yine kendi irademle vazgeçtiğim için suç unsuru oluşmadığı kanaatindeyim. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Mahkeme, yapılan savunmaları dinledikten sonra Tanju Özcan’ın 'nefret ve ayrımcılık' suçundan beraatine hükmetti.
Tutukluluk Halinin Devamı
Özcan’ın beraat etmesine rağmen, farklı bir dosyadan yürütülen 'icbar suretiyle irtikap' soruşturması çerçevesindeki tutukluluğunun devam ettiği bilgisi alındı. Bu durum, Özcan’ın yargı sürecinin henüz tamamlanmadığını göstermekte. Bolu'daki gelişmeler, kentteki siyasi atmosferi etkilemeye devam ediyor.