Bolu'da yaşanan olay, bayram tatili dönüşü TEM Otoyolu İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kastamonu'dan Kocaeli'ye dönen Ahmet Ozan Demirel'in (32) kullandığı 41 BCG 916 plakalı otomobilin önüne, 34 UC 4257 plakalı cipin sürücüsü Özkan Buldu (41) tarafından aniden direksiyon kırıldı. Bu durum, seyir halindeki otomobilin tehlikeye girmesine sebep oldu.
Öfkeli sürücü, aracından inerek ailenin yanına geldi ve Demirel'e bağırarak tartışmaya başladı. Aile yoluna devam etmek isterken, Özkan Buldu otomobilin kapısını zorlayarak sürücünün boğazına sarıldı. Olayı gören eşi Ülkü Hilal Demirel (28) bu kavgayı ayırmak için müdahale etti, ancak saldırganın darbeleri sonucu yaralandı. O esnada çevredeki vatandaşlar da olaya müdahale ederek saldırganı sakinleştirmeye çalıştı.
Olay anları, otomobildeki kadın tarafından cep telefonuyla kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı. Bu görüntüler, büyük tepki topladı ve emniyet güçleri harekete geçti. Saldırıya uğrayan aile, başlangıçta resmi bir başvuru yapmadı ancak sosyal medyadaki tepkiler üzerine durumu yetkililere bildirdi.
Emniyet güçleri, ihbarları değerlendirerek 34 UC 4257 plakalı aracın sürücüsü Özkan Buldu'yu tespit etti. Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye 180 bin TL idari para cezası kesildi ve ehliyeti 60 gün süreyle geçici olarak iptal edildi. Ayrıca, olayla ilgili Bolu Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek, "Ulaşım Araçlarının Hareketinin Engellenmesi", "Tehdit" ve "Kasten Yaralama" suçlarından adli tahkikat başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
