Borsalar Konsey Toplantısında Koronavirüsün Reel Sektöre ve Tarıma Etkileri Değerlendirildi

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ninde katılımıyla, TOBB Ticaret Borsaları Konsey toplantısı ,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

15 Nisan 2020 Çarşamba, 12:56
Borsalar Konsey Toplantısında Koronavirüsün Reel Sektöre ve Tarıma Etkileri Değerlendirildi
-

Toplantıya Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi Murat Kaya 'da video konferans ile katıldı.
Toplantıda, koronavirüsün reel sektöre ve tarıma etkileri değerlendirildi.

Tüm dünyayı ve ülkemizi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, bu etkileri azaltmaya yönelik görüş ve öneriler konseyin ana gündemini oluşturdu.

Başkan Murat Kaya, "Koronavirüsle mücadele sürecinin üretim, ticaret ve istihdamda daralma yaşanmadan atlatılması öncelikli gündemimizdi." dedi.

Böylesi bir zor dönemde istihdamın korunması ve üretimin devam ettirilmesi adına bu süreçten en asgari şekilde etkilenmeyi sağlayacak uygulamaları faaliyete geçirmek ekonomimiz adına hayati önem taşıdığına değinen Başkan Murat Kaya, "Koronavirüs salgınının önüne geçmek için geçici olarak faaliyeti durdurulan sektörlerle, bireysel karantina nedeniyle iş hacmi daralan sektörlere ilişkin düşüncelerimizi, taleplerimizi ve gelişmeleri ilettik. Bu kapsamda; üyelerimizin talepleri olan konuları da TOBB'ne ve Tarım Bakanlığımıza da bildirmiş olduk.Bizlere gelen talepleri anlık olarak ilettiğimiz gibi , bugün yapılan toplantıda üyelerimizin gelen tüm talepleri iletme imkanı da yakaladık.Yağlı tohumlar desteği ile besi desteğinin de en kısa zamanda verileceği sözünü aldık" dedi.

TOBB Başkanı Hisarciklioglu'nun Başkanlığında gerçekleşen ve Tarım Bakanımız Sn.Pakdemirli'nin de katıldığı TOBB Ticaret Borsaları Konsey toplantısına video konferansla katılan Başkan Murat Kaya'nın ilettiği üyelerimizden gelen talepler;
"KDV iadelerinin erken ödenmesini, 31 Martta ertelenmeyen firmaların devre sonu faizlerinin ertelenmesini, ihracatçımıza navlun ve nakliye desteğini, ihracatta gümrükte bekleme sürelerinin kısaltılmasını talep ediyoruz, KGF ile ilgili sorunları, yakın ülke komşularımızın gümrük kapılarının açılmasını, üretim yerinden ürünlerimizi sevk etmekte sorun yaşamıyoruz ancak, gönderdiğimiz yerde ürünün dağıtımında sorun yaşanıyor,yağlı tohum desteğinin ödenmesini, tohum desteği verilmesini, önümüzdeki aylarda yüksek rekolte beklediğimiz buğday ve arpanın alım satımı konularını, büyük ölçüde ihracatını gerçekleştirdiğimiz açıkta ve örtü altında yetişen meyve sebze, sert çekirdekliler ve narenciyenin iç pazarda ve ihracatında yaşanan sorun ve sıkıntıları ile özellikle tarımda çalışanlar ile üreticilerin taleplerini ilettik. Ayrıca sokağa çıkma yasağı kapsamında tarım sektörüne ait tüm faaliyetlerin bu yasaktan muaf tutulması.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”