Bosna Hersek'te Savaşta Öldürülen 6 Kişinin Kalıntıları Toprağa Verildi

Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta katledilen 6 kişinin kalıntıları, Rakita Şehit Mezarlığı’nda düzenlenen bir törenle defnedildi.

Bosna Hersek'te Savaşta Öldürülen 6 Kişinin Kalıntıları Toprağa Verildi
Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta katledilen 6 kişinin kalıntıları, Rakita Şehit Mezarlığı’nda düzenlenen bir törenle defnedildi.

Bosna Hersek, Yugoslavya’dan bağımsızlık sürecinde 1992-1995 yılları arasında büyük bir çatışmaya sahne oldu. Bu dönemde Sırp güçleri, binlerce Boşnak'ı katletti. Özellikle Srebrenitsa kenti çevresinde Müslüman Boşnaklara yönelik gerçekleştirilen soykırımlar, uluslararası toplumda derin izler bıraktı. Vlasenica köyünde, savaş sırasında hayatını kaybeden 6 kişinin kalıntıları, Rakita Şehit Mezarlığı’nda düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Törene, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve beraberindeki heyet katıldı. Cenaze namazı, Tuzla Müftüsü Vahid Fazlovic tarafından kıldırıldı. Defnedilenlerden bazıları: Durmic (Sevko) Ibro (1961-1992), Music (Mujo) Ahmet (1939-1995), Imsirovic (Bajro) Haso (1946-1995) ve Kicic (Suljo) Lutvo (1954-1992) olarak kaydedildi. Ayrıca kimliği belirlenemeyen iki kişi de dualar eşliğinde defnedildi.

Şehitler Anılıyor

Vlasenica’da 1992 yılının bahar ve yaz aylarında yaklaşık 2 bin 500 Boşnak hayatını kaybetti. Bugüne kadar 405 kişi, Rakita Anıt Merkezi’ne defnedildi. Yirmi yılı aşkın süredir her yıl nisan ayında, hayatta kalanlar ve aileleri, Bosna Hersek’e yönelik saldırılarda hayatını kaybeden şehitleri anmak amacıyla Rakita Şehitler Mezarlığı’nda bir araya gelerek anma etkinlikleri düzenliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin