Boston Dynamics Zürafa Boyunlu Yeni Robotu

Boston Dynamics tarafından üretilen yeni robotun boynu tıpkı bir Zürafanın ki gibi uzun, yapay zekaya sahip ve öğrenebilen robot teknolojisi ile ve görünüşü ile bir çok teknoloji devinin ilgisini çekiyor.

24 Haziran 2016 Cuma, 12:18
G: 24.06.2016 - 13:33
Boston Dynamics Zürafa Boyunlu Yeni Robotu
-

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in sahibi olduğu Boston Dynamics, ilginç robotlar yapmaya devam ediyor. Alphabet tarafından satılması gündemde olan şirket, BigDog ve diğer etkileyici makinelerinin yanına bir yenisini daha ekledi ve Spot robotunun tamamen elektrikli, küçük versiyonunu tanıttı.

 

“Zürafa boyunlu” olması, küçük Spot’un farklı özellikleri arasında yer alıyor. Boynunun esnek yapısı sayesinde SpotMini, bir bardağı lavabodan alıp bulaşık makinesine yerleştirebiliyor. Bu görevi oldukça sevimli biçimde gerçekleştirdiği görülen SpotMini, işlevselliğini de kanıtlamış oluyor.

 

 

Şirket tarafından paylaşılan görsellerden birinde, SpotMini’nin insanların elindeki meşrubat kutularını da kapabildiği de görülüyor.

 

 

Boston Dynamics tarafından üretilen robotlar, sert bir darbe aldıklarında bile yıkılmamalarıyla tanınıyor. Ancak bu durum robotların hiç yere düşmeyeceği anlamına gelmiyor. Paylaşılan görsellerde SpotMini’nin çizgi kahramanlar gibi muz kabuğuna basınca yere kapaklanabildiği gözler önüne seriliyor. Bu görüntü göze oldukça komik geliyor.

Boston Dynamics ile Toyota ilgileniyor
 
Robot üreticisi geliştirdiği projelerle kamuoyunun dikkatini çekse de, Alphabet şirketin satışını ciddi anlamda değerlendiriyor. Potansiyel alıcılar arasında ise Toyota ön plana çıkıyor.
 
 
 
Tekno Blog

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti