Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul'da gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmemesi gerektiğini bir kez daha dile getirdi. Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret eden Bozkır, "Türkiye’de hiç kimse etnik kökenine, dini inancına, kıyafetine ya da yaşadığı yaşam biçimine bakılarak öteki hissetmemeli." dedi.
Bozkır, Türkiye'de insanları bir araya getirmek ve ayrışmayı önlemek için güven ortamının ve huzurun sağlanması gerektiğini de vurguladı. "7 Haziran’da öncelikle istikrarı düşüneceğiz. İnsanların birleşmesi çok önemli. Demokrasinin sivil toplumla gelişmesiyle öteki kavramının ortadan kalkması lazım. Bu son 12 yılda insanların daha çok bir araya geldiği bir dönem oldu." ifadelerini kullandı.
Türkiye Yerli Üretim Hedefinde Kararlı
Bakan Bozkır, Türkiye'nin yerli üretim hedeflerine de değindi. Türk markalı araba, uçak ve tank üretme planlarını açıkladı. "Kendi arabamızı, uçaklarımızı ve tanklarımızı yapacağız. Silahını yapmayan, ordusu olmayan ülke nasıl güçlü olur?" şeklinde konuştu.
Bozkır, bu hedeflerin hayata geçmesi için kararlılık ve çalışma gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin yerli üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini belirten Bozkır, bu alandaki gelişmelerin önemine dikkat çekti.