Brüksel'de Türkiye-Belçika İş Birliği Vurgusu

Çevre Bakanı Kurum, Belçikalı mevkidaşı ile iş birliğini güçlendirme mesajı verdi.

Brüksel'de Türkiye-Belçika İş Birliği Vurgusu
Bakan Kurum, Belçika Mobilite, İklim ve Çevre Geçişi Bakanı Jean-Luc Crucke ile bir araya gelerek, 6 Şubat depremi sonrası Türkiye'deki yeniden yapılanma projelerini değerlendirdi. Toplantıda, deprem bölgesinde bugüne kadar 304 bin konutun teslim edildiği, yılsonuna kadar 150 bin konutun daha tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.

İş Birliği Mesajı
Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Belçikalı mevkidaşının deprem bölgesini ziyaret etmek istediğini belirtti. Kurum, çevre ve iklim değişikliği konularında önemli projeleri görüştüklerini ve Crucke’yi 17-19 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na davet ettiğini ifade etti. Ayrıca, "Belçika ile iş birliğimizi her alanda geliştirmeye hazırız" dedi.

Heyet Bilgileri
Bakan Kurum’a bu görüşmede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar eşlik etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin