Romanya'nın başkenti Bükreş, şiddetli bir fırtınanın etkisi altına girdi. Fırtına, Bükreş başta olmak üzere 20 farklı şehirde etkili oldu ve ağaçların devrilmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Acil durum yetkililerinin bildirdiğine göre, 60 kasaba ve köyde evler ile araçlar büyük hasar gördü. Ayrıca, metro istasyonlarının su bastığı ve yalnızca Bükreş'te yaklaşık 2 bin yardım çağrısının alındığı kaydedildi.
Olay yerine hızla intikal eden polis ve itfaiye ekipleri, birçok ilde görevlendirilirken, su altında kalan evler tahliye edildi. Ayrıca, kapanan yolların açılması için çalışmalar gerçekleştirildi.
Fırtınanın meydana geldiği günlerde, pazartesi ve salı günlerinde bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı da belirtildi. Bu durum, fırtınanın etkisini artırmış olabilir.