Bulanık'ta Kaymakam Koşansu, Öğretmenlerle Kütüphane Söyleşisi Düzenledi

Muş'un Bulanık ilçesinde Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, "Bulanık Kütüphane Buluşmaları" kapsamında öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim üzerine özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Nadir Çomak'ın konuk olduğu etkinlikte, öğretmenlerin eğitim faaliyetlerine katkıları ve okul durumları değerlendirildi.

Bulanık'ta Kaymakam Koşansu, Öğretmenlerle Kütüphane Söyleşisi Düzenledi

Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, ilçede "Bulanık Kütüphane Buluşmaları" etkinliği çerçevesinde öğretmenlerle bir söyleşi yaptı. Bu program, Muş'un Bulanık ilçesinde eğitim ve kültür alanında önemli isimleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Etkinlikte, eğitimci ve yazar Dr. Nadir Çomak, "İklim Oluşturan Öğretmen" adlı eserini tanıtarak, eğitimin iklimi, öğretmenin liderlik rolü ve pozitif öğrenme ortamları üzerine bilgi paylaştı. Öğretmenler, kitap üzerinden kendi deneyimlerini paylaşarak aktif katılım sağladı. Kaymakam Koşansu, öğretmenlerin ilçenin gelişimindeki önemli rolüne dikkat çekerek, "En büyük gücümüz öğretmenlerimizdir" ifadesini kullandı.

Program boyunca, Bulanık’taki okulların mevcut durumu ve eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik potansiyel adımlar ele alındı. Öğretmenler, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirirken, Kaymakam Koşansu, kurumlar arası iş birliğinin artırılacağını belirtti. Dr. Nadir Çomak'ın kitabı üzerine yapılan söyleşi, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü. Özellikle iletişim ve motivasyon konularındaki değerlendirmeler öğretmenler tarafından yoğun bir şekilde tartışıldı. Çomak, öğretmenlerin eğitim sürecindeki kritik rolüne vurgu yaparak, "Okulun atmosferi, öğretmenin duruşuyla şekillenir" dedi.

Etkinlik sonunda, katılımcılar, ilçede daha nitelikli ve kapsayıcı eğitim ortamları oluşturmak amacıyla bu tür buluşmaların devam etmesi gerektiği konusunda ortak görüş belirtti. Kaymakam Koşansu, bu buluşmaların eğitim iklimini güçlendirmek için önemli bir yatırım olduğunu ifade etti. Söyleşi sonrasında hatıra fotoğrafları çekildi ve öğretmenler, etkinliğin bilgi verici ve motive edici olduğunu belirtti. "Bulanık Kütüphane Buluşmaları" programının önümüzdeki haftalarda farklı konuklarla devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin