Burhanettin Kocamaz İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oluyor!

İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan  adayı olan fakat yaşanan bazı sorunlar nedeniyle seçime katılamayan  Burhanettin Kocamaz’a İyi Parti Genel Merkezi görev verecek.

09 Temmuz 2019 Salı, 12:02
Burhanettin Kocamaz İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oluyor!
-

31 Mart seçiminde İyi Parti Mersin adayı olarak ilan edilen ancak adaylık belgelerinin zamanında seçim kuruluna ulaştırılmaması nedeniyle aday olamayan Burhanettin Kocamaz'ın siyasi hayatına İyi Parti’de devam edeceği iddia edildi.
Mersin Blok Haber Gazetesinden M. Ergün Çelik'in haberine göre, İddialara göre, Kocamaz siyasi hayatına İYİ Parti’de devam edecek. Yine Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , Burhanettin Kocamaz’ı Genel Başkan Yardımcısı olarak görmek istiyor. Bu kararın ise 3-4 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kurultayda açıklanacağı gelen bilgiler arasında.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta içerisinde, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, yaptığı açıklamada, "Partimiz 3-4 Ağustos'ta bir önceki kurultayımızda değişiklikler yaptığımız tüzüğümüzün gereklerini yerine getirmek üzere, olağanüstü kurultayını toplayacaktır" dedi.
İYİ Parti'de 25 Mayıs'ta yapılan tüzük kongresinde Genel İdare Kurulu sayısı 80'den 50'ye düşürülmüştü. Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongrede ise, 50 kişilik yeni Genel İdare Kurulu'nun üyelerinin belirlenmesi için seçim yapılacağı belirtilmişti.
Burhanettin Kocamaz Kimdir ?
1955 yılında Tarsus’un Nacarlı Köyü’nde doğdu.
İlk, orta ve lise tahsilini Tarsus’ta tamamladı. 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’ne girerek 1977 yılında mezun oldu. 1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü’nde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü’nde, askerlik dönüşü de Cengiz Topel Lisesi’nde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983-1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesi’ne devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı.
Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl çalıştı. Bu arada 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.’ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve basın sözcüsü oldu.
27 Mart 1994 tarihinde MHP’den Tarsus Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde aynı başarıyı göstererek 4 dönem belediye başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında MHP’den bu kez Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve kazanan Başkan Kocamaz, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği kurucu üyesidir. Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’nde üye olarak yönetim kurulunda görev aldı.
Halen Tarihi Kentler Birliği’ne Meclis Başkan Vekilliği ve Çukurova Belediyeler Birliği’nde Başkan olarak görevlerini sürdüren Kocamaz, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde yönetim kurulu üyesidir. Kocamaz, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu’nda da görev yapmaktadır.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, “Karacaoğlan Şiir Akşamları Etkinliği” ve “Türk Dünyasına Yaptığı Katkılar”dan dolayı, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi. Türkiye’deki Tarihi Kentler Birliği gibi önemli kuruluşlardan, Valilikten, bazı yerel yönetimlere yönelik dergilerden başarı ödülü almış, ayrıca Türk Dünyası Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisi’ni restore ettirip, müze olarak kültürümüze kazandırmasından dolayı “Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür. Kocamaz, ayrıca Kosova Doğruyol Teşkilatı tarafından, Türk Dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle “Özel Hizmet Ödülü” verilmiştir. Kocamaz ayrıca, Tarsus’la kardeş şehir olan Almanya’nın Langen Kenti’nin en büyük ödülü olan “Altın Onur Nişanı” da almıştır.
Türkiye’deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından Yılın Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, aynı zamanda edebiyatımızın şiir dalına ilgi duyuyor. “Gönlümden Sızıntılar”, “Gönlümden Damlayanlar”, “Gönlümden Dökülenler”, “Gönlümden Akanlar”, “Gönlümden Taşanlar”, “Gönlümü Aşanlar”, “Gönlümden Çağlayanlar”, “Mersin’e Gönül Verdim”, “Gönlümden Esintiler” olmak üzere 9 şiir kitabı vardır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor