Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Batı Trakya'da soydaşlarla bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan programı çerçevesinde Batı Trakya’ya giderek, burada Türk toplumu ile buluştu. Ziyaretleri sırasında, önemli isimlerle bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Batı Trakya'da soydaşlarla bir araya geldi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan programı çerçevesinde Batı Trakya’ya giderek, burada Türk toplumu ile buluştu. Ziyaretleri sırasında, önemli isimlerle bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi.
Google News'te Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Batı Trakya’ya çıkarma yaptı. İlk olarak, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’i anmak üzere Gümülcine’deki kabri başına giden Bozbey, burada soydaşlarıyla buluşarak vefa duygusunu tazeledi. Ziyaretleri sırasında, Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile de bir araya geldi. Bu anlamlı ziyaretlere CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, BALKANTÜRKSİAD Başkanı İskender İskenderoğlu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer de katıldı.

Ziyaretler sırasında, Bursa’nın fethinin 700. yılı anısına özel olarak hazırlanan kartpostallar ve pullar hediye eden Başkan Bozbey, Batı Trakya’daki Türk toplumu ile dayanışmanın kendileri için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu ifade etti. Dr. Sadık Ahmet’i kabri başında andıklarını belirten Bozbey, soydaşların hak mücadelesine ömrünü adayan liderin hatırasını yaşatma ve onun kararlı duruşunu gelecek nesillere aktarma misyonlarına devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ile görüşmelerinin de önemli olduğunu hatırlatan Bozbey, "Batı Trakya’daki soydaşlarımızla her zaman dayanışma içerisindeyiz. Bursalı hemşehrilerimizi bu coğrafyada en iyi şekilde temsil ediyoruz. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, manevi değerlerimizi paylaşma ve gönül birliğimizi güçlendirme açısından oldukça kıymetli" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin