Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlenen aşure ikramı etkinliği büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 28 farklı noktada bu etkinliği gerçekleştirirken, Gemlik'te de sahilde kurulan stantta aşure dağıtımı yapıldı. Etkinliğe katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, burada vatandaşlarla bir araya geldi.
Etkinlikte aşure dağıtan Başkan Vekili Biba, Muharrem ayının manevi iklimine dikkat çekerek, "Aşure, bereket demektir. Bu ayın ülkemize, Bursa'mıza ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisindeyiz." şeklinde konuştu. Aşure etkinliği, katılımcılar arasında dostluk ve dayanışma duygularını pekiştirdi.
TBMM Milletvekili Mustafa Varank ise, "Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz, bu önemli ayın bereketini paylaşmak için 17 ilçemizde de aşure ikramı düzenledi. Bugün burada Gemlik'teyiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz." diyerek etkinlikteki katılımcılara teşekkür etti.
Bursa genelinde 15 Temmuz akşamına kadar sürecek olan aşure ikramları, Teleferik Meydanı, Mudanya BUDO İskelesi yanı sahil girişi, Şirinevler Pazar Alanı gibi çeşitli noktalarda da devam edecek. Bu etkinliklerle birlikte Bursa'da yaşayan vatandaşların kaynaşması ve dayanışma ruhunun güçlenmesi amaçlanıyor.