Bursa Kız Lisesi Mezunu Prof. Dr. Fatma Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Seçildi.

Bursa Kız Lisesi mezunu Prof. Dr. Fatma Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi rektörü olarak görevine başladı ve eğitimdeki deneyimlerini paylaştı.

Bursa Kız Lisesi Mezunu Prof. Dr. Fatma Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Seçildi.
Bursa Kız Lisesi mezunu Prof. Dr. Fatma Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi rektörü olarak görevine başladı ve eğitimdeki deneyimlerini paylaştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Berlin Teknik Üniversitesi'nin (TU Berlin) rektörlüğüne seçilen Prof. Dr. Fatma Deniz için bir tören düzenlendi. Tören, üniversitenin Audimax Salonu'nda gerçekleştirildi ve 900'e yakın davetli katıldı. Törende Berlin Eyaleti Bilim ve Araştırma Bakanlığı Müsteşarı Henry Marx, Prof. Deniz'e sembolik bir hediye sundu. Ayrıca, etkinlik Berlin Teknik Üniversitesi'nin 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapıldı.

Prof. Dr. Deniz, konuşmasına Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak başladı. "Berlin Teknik Üniversitesine hoş geldiniz" demesiyle birlikte salondan büyük bir alkış aldı. Almanya'da doğup Bursa'da eğitim alan Deniz, akademik kariyerine Almanya ve ABD'de devam ettiğini vurguladı. Rektörlük görevine başlamanın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu belirtti.

Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi'nin, Almanya'nın yeniden doğuşunun sembolü olan bilimsel bir kurum olarak tarihsel bir görev üstlendiğini ifade etti. Ayrıca, teknolojik dönüşüm ve yapay zeka konularına da dikkat çekti. "Bugün, veri ve bilgiye erişim her zamankinden daha kolay. Bu, büyük bir fırsat" dedi.

Ayrıca, görev süresi boyunca araştırma, inovasyon ve eğitimde mükemmellik hedeflerine ulaşmayı amaçladığını dile getiren Deniz, üniversitenin çeşitliliği artıran bir yer olmasını istediğini vurguladı. Prof. Deniz, Berlin Teknik Üniversitesi'nin uluslararası işbirliklerini güçlendireceğini ve iş dünyasıyla yakın ilişkiler kuracaklarını da ifade etti.

Prof. Dr. Fatma Deniz, 3 Aralık 2025'te TU Berlin Rektörlüğüne seçildi. Almanya'nın Münih kentinde doğan ve 42 yaşında olan Deniz, Bursa Kız Lisesi'nin ardından Münih Teknik Üniversitesi'nde ve ABD'de bilişim alanında eğitim aldı. 2023'ten itibaren "Biyolojik ve yapay sistemlerde dil ve iletişim" bölümünün başkanlığını yürütüyor ve Nisan 2024'ten itibaren dijitalleşme ve sürdürülebilirlikten sorumlu rektör yardımcılığı görevine de devam edecek.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin