Bursa Mudanya'daki Bir Çiftlikte 100 Bin Kanatlı İtlaf Edildi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir çiftlikte ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle 100 bin civarında kanatlı hayvan itlaf edildi.

Bursa Mudanya'daki Bir Çiftlikte 100 Bin Kanatlı İtlaf Edildi
Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir çiftlikte ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle 100 bin civarında kanatlı hayvan itlaf edildi.
Google News'te Abone Ol

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Balabancık köyündeki bir çiftlikte iki günde 2500 adet tavuğun ölmesi üzerine Tarım İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çiftlikte yapılan incelemeler sonucunda, tavuk ölümlerinin kuş gribinden kaynaklandığı belirlendi. Yetkililer, çiftlikte bulunan 100 bin civarında kanatlı hayvanın itlaf edilmesine karar verdi. İtlaf işlemi, özel olarak hazırlanan kireçli çukurlarda gerçekleştirildi.

Çiftlik karantinaya alınırken, bölgenin karantina altına alınıp alınmayacağı ise alınan numunelerin sonuçlarına göre belirlenecek. Tarım Müdürlüğü yetkilileri, karantinaya alınan çiftlikteki itlaf edilen hayvan sayısını doğruladı ve ilerleyen günlerde karantina bölgesinin genişletilebileceğini açıkladı.

Olayın ardından köylüler, bilgi almak amacıyla çiftliğin önünde toplanarak yetkililerden bilgi beklemeye başladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin