Bursa Nilüfer'de Erişilebilirlik Hedefleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bursa'da "Erişilebilir Bursa" hedefiyle yapılan çalışmalar hız kazanıyor. Başkan Mustafa Bozbey, herkes için eşit erişim sağlamak adına projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Erişilebilirlik komisyonu kurarak çeşitli kurumlarla iş birliği içinde çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Bursa Nilüfer'de Erişilebilirlik Hedefleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Erişilebilir Bursa" idealinin bir vicdan meselesi olduğunu vurguladı. Toplantıda, herkesin kente ait olduğunu dile getirerek, "Bu kentte hiç kimse geride kalmayacak" sözünü yineledi. Erişilebilirlik konusunda yapılan çalışmaların kapsamını genişletmek için belediyenin tüm birimleriyle iş birliği içinde çalıştıklarını açıkladı. Heykel Atatürk Anıtı'nda erişilebilirlik dönüşümünün başlatılacağını ve projelerin Anıtlar Kurulu'na sunulduğunu belirtti. Ayrıca, erişilebilirlik belgesi alan toplu taşıma araçları ve sosyal tesislerin sayılarını artırdıklarını ifade etti.

Bursa'da erişilebilirlik için yoğun bir çaba gösterildiğini dile getiren Bozbey, 800 şoföre eğitim verildiğini ve 100 personelin işaret dili eğitimi aldığını aktardı. "Engelsiz turizm" programı kapsamında özel gereksinimli vatandaşlara yönelik düzenlenen şehir içi turlar ile 1015 vatandaşa ulaşıldığını belirtti. Kültürel miras alanlarında erişilebilirlik çalıştayları düzenlendiğini ve UNESCO alanlarında örnek uygulamalara geçileceğini ifade etti. Tekerlekli sandalye bakım ve onarım desteği sağladıkları vatandaş sayısını da artırdıklarını sözlerine ekledi.

Bursa'nın afet stratejisi kapsamında özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak "Deprem parkı" çalıştayları düzenlendiğini belirten Bozbey, tıbbi malzemelerin planlamasının tamamlandığını söyledi. 2026 yılı boyunca "Erişilebilir ve eşit Bursa" sloganıyla çalışmaların süreceğini ifade etti. 3 Aralık'ta başlayacak programlar çerçevesinde konserler, sergiler ve atölyeler gibi birçok etkinlik düzenleneceği müjdesini verdi. Başkan Bozbey, erişilebilirliğin bir hak olduğunu vurgulayarak, Bursalıların yaşamını kolaylaştırmak için durmadan çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin