Bursa Nilüfer'de Özel Bakım Evinde Kelepçeli Oğlunu Gören Baba Adliyeye Gitti

Bursa'da özel bir bakım evinde otistik oğlunun kelepçeli fotoğrafını gören baba, adliyeye başvurdu. Oğlunun durumunu öğrenen baba, olayın ciddiyetine dikkat çekti.

Bursa Nilüfer'de Özel Bakım Evinde Kelepçeli Oğlunu Gören Baba Adliyeye Gitti
Bursa'da özel bir bakım evinde otistik oğlunun kelepçeli fotoğrafını gören baba, adliyeye başvurdu. Oğlunun durumunu öğrenen baba, olayın ciddiyetine dikkat çekti.
Google News'te Abone Ol

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir özel bakım evinde yaşanan olaylar sonrasında, otistik oğlunun kelepçeli fotoğrafını gören M.K. (38), adliyeye başvurdu. Edinilen bilgilere göre, bakım merkezinde yaşlı ve çocuklara kötü muamele yapıldığına dair ciddi iddialar bulunuyor. M.K., gazetelerden olayın ciddiyetini öğrendiğini ve otistik çocukların bakımının zorluğuna değindi. Eşini kanserden kaybettiğini belirten baba, oğlu S.K.'nın otistik olarak doğduğunu aktardı. Kelepçeli fotoğrafın kendisini derinden etkilediğini ifade eden M.K., bakım evindeki uygulamalar hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ancak olayın arkasındaki daha büyük iddiaların da araştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, otizm vakalarındaki artışın sebeplerinin araştırılmasını talep etti.

Bakım evinde çalışan F.M. ise, kurumda hastalara yapılan kötü muameleleri ve ağır ilaç uygulamalarını iddia etti. F.M., bu durumu sosyal hizmetler ve belediyeye bildirdiğini, fakat psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı için kurumu terk ettiğini aktardı. Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Özgür Yetkin, iddialarla ilgili bakım evinin kapatılması için gerekli başvuruların yapılacağını duyurdu. Öte yandan, bakım evinin müdürü, oğlunun kelepçelenmesiyle ilgili doktor raporunu göstererek, iddiaların asılsız olduğunu savundu. Bakım merkezinin avukatı, olayların doğru olmadığını ve kuruma yönelik açılan davaların yasal sürecinin başladığını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin